Vegateau Foto: Jan Van der Perre

Koffiebar Vegateau geeft één jaar gratis gebak weg in ruil voor steun nieuwe zaak: “Werken aan ons nieuw pand waren groter dan verwacht”

ANTWERPEN - Plantaardig koffiehuis Vegateau barst uit haar voegen en verhuist daarom naar een nieuwe locatie. Omdat hun grotere pand nog heel wat renovatiewerken nodig heeft, lanceren uitbaters en zussen Laura en Lisa Grillo een crowdfundingsactie waarbij je kans kan maken op verschillende prijzen, zoals één jaar gratis gebak. “Op die manier willen we de mensen bedanken die hun schouders mee onder onze nieuwe zaak willen zetten.”

Sinds de opening van de volledig plantaardige koffiezaak Vegateau in de Kleine Pieter Potstraat in Antwerpen is het drukte alom voor uitbaters Laura en Lisa Grillo. Naast het voorbereiden van gebak en bedienen van klanten zijn de zussen sinds kort ook in hun nieuw pand aan het verbouwen.

“We merkten tijdens het weekend op dat we regelmatig klanten moesten weigeren omdat alles volzet was”, vertelt Laura. “Daarom hebben we besloten om een groter pand aan te kopen zodat we meer zitplaatsen hebben en een eigen terras. Voor mij is het ook efficiënter om in een grotere keuken meer taarten te bakken, want als je 30 items hebt die maar per twee in de oven kunnen, dan blijf je voor eeuwig bezig.”

Hoewel Laura en Lisa al volop aan het verbouwen zijn, kost zo’n verhuizing en uitbreiding veel geld. Daarom lanceren ze een crowdfunding waarbij je bij elk gedoneerd bedrag boven de 10 euro kans kan maken op een prijs. “De werken aan ons nieuw pand zijn groter dan verwacht, waardoor onze kosten zeer snel oplopen. Om de mensen te bedanken die hun schouders mee onder onze nieuwe zaak willen zetten, hebben we verschillende ‘rewards’ in onze crowdfunding toegevoegd. Zo kan je niet alleen lunches en een privébakworkshops winnen, maar ook kans maken op één jaar lang gratis gebak.”

De crowdfunding loopt tot 15 juni, deelnemen kan via deze link.