Nieuws Antwerpen Kontichse bedrijf Crazy Monkey opent bijkomende vestiging in Geel

Kontichse bedrijf Crazy Monkey opent bijkomende vestiging in Geel

Kontichse bedrijf Crazy Monkey opent bijkomende vestiging in Geel

Het Kontichse bedrijf Crazy Monkey Studios heeft de wind in de zeilen. Begin januari opende het een bijkomende vestiging in het Technologiehuis te Geel. Managing Partner Steven Verbeek wil zo meer videospelen ontwikkelen.
“Crazy Monkey Studios is een jong bedrijf, gespecialiseerd in videogame development”, vertelt Steven Verbeek. “Wij ontwikkelen games en apps bruikbaar op diverse spelconsoles en computers.  Ons laatste gepubliceerde spel is bijvoorbeeld Guns, Gore & Cannoli, een all-you-can-shoot actiegame met handgetekende graphics en als setting de roerige jaren twintig. Aan deze game hebben we met vier mensen zo’n anderhalf jaar gewerkt. Het spel wordt vandaag de dag verkocht op het computerspelplatform Steam voor PC, Mac, Xbox One en PS4.”

Crazy Monkey Studios is een dochteronderneming van Cronos Groep. Deze groep participeert in meer dan 200 bedrijven in diverse innovatieve sectoren, zoals webdevelopment, netwerkbeheer en business applications. “Ik kreeg bij Cronos de vraag om een afdeling op te richten die zich focust op videogameproductie”, gaat Steven verder. “En zo is in 2010 Crazy Monkey Studios opgestart in Kontich, waar tevens onze hoofdzetel gevestigd is.”

In het Technologiehuis te Geel kan het bedrijf een beroep doen op tal van gemeenschappelijke diensten, zoals een professionele receptie, een poetsdienst en eerstelijnsadvies. “Zo kunnen we ons volledig  focussen op onze corebusiness” zegt Steven Verbeeck.

Momenteel beschikt het gamebedrijf over vier personeelsleden in Kontich en drie in Geel. Op beide locaties wordt er gewerkt aan verschillende projecten. Het team bestaat uit diverse profielen met een passie voor games, waaronder programmeurs, game developers, illustrators en 3D animatiespecialisten. “Bedoeling is om toekomstgericht beide teams verder te laten groeien en meer afgestudeerde studenten te betrekken” besluit Verbeeck.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.