Nieuws Antwerpen Kontichse Raccoons opent kantoor in Gent

Kontichse Raccoons opent kantoor in Gent

Kontichse Raccoons opent kantoor in Gent

KONTICH – Raccoons, bouwer van digitale producten met de nieuwste technologieën in de markt, heeft een nieuw kantoor geopend in Gent. “Het is een logische volgende stap, omdat we almaar meer klanten in Oost-en West-Vlaanderen aantrekken”, zegt co-founder Sam Hendrickx.

Artificiële intelligentie, chatbots, blockchain of edge computing: deze nieuwe technologieën gebruikt Raccoons voor de bouw van digitale producten. “Raccoons is een groep van verschillende ondernemingen die elk focust op één van die technologieën”, vertelt Sam Hendrickx.

Naast het hoofdkantoor van Raccoons in Kontich, was het bedrijf ook al actief in Leuven en Amsterdam. Sinds deze week is een nieuw kantoor in Gent geopend. “Met de opening van het kantoor in Gent willen we de klanten uit Oost- en West-Vlaanderen nog beter van dienst zijn. De komende maanden gaan we het team daar aanzienlijk uitbouwen. We hebben alvast enkele toppers aangetrokken om het team in Gent te versterken”, vertelt Sam.

Van Craftworkz tot Raccoons

Hendrickx en zakenpartner Michiel Vandendriessche startten drie jaar geleden het Leuvense bedrijf Craftworkz op. Craftworkz bouwt prototypes met robotica, augmented reality of nieuwe apps. Omdat sommige projecten en technologieën al voldoende matuur zijn om verder te ontwikkelen op vraag van klanten, breidden beide innovators al snel een vervolg aan hun prototyping-bedrijfje. Er kwamen een aantal nieuwe initiatieven bij: Oswald (chatbots), Brainjar (toegepaste AI), Wheelhouse (mobile & web), TheLedger (blockchain), QNTM (quantumcomputing) en Edgise (edge computing). Uiteindelijk zijn deze verschillende ventures gebundeld in Raccoons. Raccoons is actief voor onder andere de Belgische en Vlaamse overheid, de maakindustrie en de retail. In Nederland werkt het bedrijf vooral op blockchain.

Bij het bedrijf werken momenteel 35 mensen. Raccoons draaide vorig jaar een geconsolideerde omzet van 1,5 miljoen euro. Voor 2019 verwachten de zaakvoerders een verdubbeling van de omzet tot 3 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.