Nieuws Antwerpen Koop een plank

Koop een plank

De Nomaad

Koop een plank

de-nomaadZopas werd aan de Schijnpoortweg in Antwerpen de eerste kolom gezet voor de nieuwbouw van een Open huis voor mensen met een verslavingsproblematiek. (Ex)drugsverslaafden,  dak- en thuislozen zullen er worden geholpen om in kleine stappen terug te integreren in onze samenleving.

De nieuwbouw voor De Nomaad beoogt alle activiteiten die door vzw Free Clinic georganiseerd worden daar te laten plaats vinden. De bouw zelf is enkel mogelijk dankzij een doorgedreven samenwerking tussen de vzw Free Clinic, de Stad Antwerpen en het bedrijfsleven.

Enkele jaren geleden besloten vier bedrijven samen projecten te ondersteunen:  Torfs schoenen, consultancy organisatie Quinx, Durabrik en het ‘voordenkend’ aannemersbedrijf Mathieu Gijbels. Niet structureel, wel op projectbasis waarbij naast een financiële steun de medewerkers van de bedrijven samen werken rond het ondersteunde project. Op die manier is de gezamenlijke keuze voor de projectsteun ook een leerkans voor medewerkers.

In het project van De Nomaad hebben de aankoopafdelingen van de bedrijven samengewerkt om het project te optimaliseren en met zo laag mogelijke kosten te realiseren. Hiervoor konden ze rekenen op de steun van architectenbureau Stramien en een groot aantal leveranciers. Stad Antwerpen stelde  een stuk bouwgrond ter beschikking.

De gevel van het gebouw wordt bekleed met planken die De Nomaad een warme uitstraling zullen geven, ‘een thuis’ voor de activiteiten en de gasten.
vzw Free Clinic lanceert meteen een uniek fundraising project. Bedrijven en particulieren kunnen een plank kopen die met de bedrijfsnaam, de persoonsnaam of met een korte tekst kan gepersonaliseerd worden.
De donoren vormen op deze manier letterlijk een warme “jas” voor het project. Een plank kan online aangekocht worden tegen de toegankelijke prijs van 50 EURO. Via de Koning Boudewijnstichting ontvangen milde schenkers vanaf een steun van 40 EURO een fiscaal attest.
De organisatoren verwachten dat deze actie erg veel succes zal hebben en dat de Nomaad op deze manier een unieke gevel in Antwerpen en ver daarbuiten zal krijgen.

De werken aan het gebouw zijn op 14 november van start gegaan. De ruwbouwwerken zullen eind februari afgerond worden en de ingebruikname is voorzien voor de zomer van 2017. In het project zullen 8 mensen van De Nomaad actief zijn.

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.