KopenInDeurne en SOS Horeca Deurne steunen lokale ondernemers

DEURNE - De verstrengde coronamaatregelen trekken ook in Deurne opnieuw initiatieven op gang om de lokale handelaar te steunen. Winkelvereniging Gallifortlei brengt klant en ondernemer bij elkaar via SOS Horeca Deurne en de Lokale Economieraad Deurne (LER) zet de website KopenInDeurne.be op poten om producten en ondernemers uit Deurne in de verf te zetten. Bij die laatste maken klanten zelfs kans op meer dan 3.500 euro aan waardebonnen.

De gezondheidscrisis en haar maatregelen treft de horeca en de (niet-essentiële) lokale handelaars opnieuw waar het pijn doet. Daarom lanceren winkelvereniging Gallifortlei en de Lokale Economieraad uit Deurne online platformen SOS Horeca Deurne en KopenInDeurne om de (horeca)ondernemers een hart onder de riem te steken.

SOS Horeca Deurne schaart zich als één man achter de plaatselijke horeca. Klanten kunnen via het platform snel ontdekken hoe ze hun favoriete café of restaurant kunnen steunen. Omdat de nieuwe maatregelen ook vaak een morele impact hebben op horecaondernemers, motiveert SOS Horeca Deurne ook om via onlinerecensies of de sympathie-knop hun steun te laten blijken. Er is zelfs een gerichte crowdfunding-toepassing voorzien waarmee klanten ook gesloten zaken financieel kunnen steunen.

In september lanceerde de Lokale Economieraad Deurne (LER) de website KopenInDeurne.be om producten en ondernemers uit Deurne in de verf te zetten. Met de wedstrijd ‘Ondernemer van Deurne’ wil de LER de lokale ondernemer in de bloemen zetten. Klanten kunnen er hun favoriete zaak kiezen en maken kans op meer dan 3.500 euro aan waardebonnen waarmee ze de winnende ondernemer steunen.