Automatenshop Zandhoven Saren Vermeeren en Bjorn Van den Bulck van oochst met rechts Wilfried Hanot en en zonen Jeroen en Jonas van Hanot Vending. Foto: kma

Koppel achter populair ’t Groentehalleke opent “moderne versie van groentenwinkel”

PUTTE, ZANDHOVEN - Het ondernemend koppel achter 't Groentehalleke heeft 'oochst' geopend in Zandhoven, een automaat waar je bijvoorbeeld verse groenten uit de automaat kunt halen. “Eigenlijk zijn wij de moderne versie van een groentewinkel", klinkt het.

Proef ’t seizoen!’ is de slogan van 'oochst', en die lijkt goed gekozen. Bjorn Van den Bulck (42) is zoon van een tuinbouwer uit Koningshooikt en groeide op tussen de verse groenten. Samen met zijn partner Saren Vermeeren (33) heeft hij al de winkel Vita Veggie in Herenthout en ’t Groentehalleke in Putte bij Mechelen. Met de derde vestiging in Zandhoven erbij, komen al hun winkels nu onder de nieuwe naam oochst.

'Grab and go'-principe

Ze hebben in Herenthout en Putte al een stevige fanbasis opgebouwd met hun zelfgesneden en verpakte gezonde snacks, gerechten en drankjes volgens het ‘grab and go’-principe. Fruitsalades puur natuur, yoghurt met granola, wraps, smoothies, groentesapjes, verse soepen maar ook maaltijdsalades, pasta’s, quiches: Bjorn en Saren gaan ’s ochtends zelf de ingrediënten inkopen op de vroegmarkt. “Het liefst seizoensproducten rechtstreeks van de teler”, zegt Bjorn als boerenzoon. “Daarnaast maken we ook gepersonaliseerde fruit- of geschenkmanden.”

 

Automatenshop Zandhoven
Foto: kma.

Het koppel, dat vijf kinderen heeft, was al langer aan het uitkijken naar een derde fysieke winkel. “Toevallig had mijn kozijn in dit pand een zaak in airconditioning. Hij is vorig jaar naar de overzijde van de Ringlaan verhuisd. We zagen deze stek direct zitten.”

Moderne versie 

Een ontmoeting met Wilfried Hanot bracht hun op de idee voor een automatenshop. Wilfried runt samen met zijn zonen Jonas en Jeroen Hanot Vending op de Ter Stratenweg in Oelegem. Hier in de streek kent iedereen hen wel van de brood- en charcuterieautomaten, maar ze richten hele automatenshops in, en dat gaat ver. “Reserveren, combideals, afprijzingen, acties: de mogelijkheden zijn tegenwoordig eindeloos”, zegt Wilfried.

“Eigenlijk is dit de moderne versie van een groente- en fruitwinkel”, zegt Bjorn. Maria’s nichtje woont alleen in een flatje. “Als ze al die groenten apart moet kopen en schoonmaken, weet ze niet waar ze met al dat groenafval moet blijven. Ze is hier al langsgeweest en de porties zijn groot.”