https___static-2023-11-24T143708.060 Kristof Bossuyt. Foto: Marc Wouters

Kristof Bossuyt brengt unieke selectie wijnlabels en wijnflessen samen in boekvorm

De 40-jarige Brasschaatse ondernemer Kristof Bossuyt heeft voor alle wijnliefhebbers iets speciaals in petto: zijn favoriete wijnlabels en wijnflessen in boekvorm. “Vele wijnlabels zijn echte kunstwerken en dat geldt ook voor een aantal wijnflessen”, zegt Kristof.

Het lijkt wel het ideale eindejaarsgeschenk voor al wie van een glaasje houdt. Kristof, bekend van onder meer Aper’eau en Tablebooker, zat al langer met dit idee in het hoofd.

“Op een bepaald ogenblik zaten we met vrienden hier aan tafel. Ik serveerde uit een fles met een prachtig etiket en vertelde er het verhaal bij. Waarom maak je geen verzameling van unieke etiketten en flessen, stelde een vriend voor. Ik ging even rond zoeken en merkte dat er eigenlijk zo goed als niets bestond. Ik vond één boek maar daarin staan alleen de traditionele wijnen. Voor mij moesten het alleen speciale gevallen zijn met een heel verhaal eraan verbonden. In februari heb ik twee dagen rondgelopen op de gigantische wijnbeurs ProWein in Keulen. Daarna ben ik dan begonnen met contacten te leggen en medewerking te vragen. Van elke fles die in het boek voorkomt, werden me twee exemplaren toegestuurd. Het zijn er 61 geworden. Aan elk label is wel een verhaal verbonden. Dat vertel ik bondig”, zegt Kristof.

Kristof met een fles waarop een neus in 3-D is geplakt. Foto: Marc Wouters

De Brasschatenaar gaf als titel “Ode to the Wine Bottle”. “Ik wilde er iets kwalitatief hoogstaand van maken. Het boek is genaaid en de snee is in het zwart. Ik heb een beroep gedaan op Ian Hermans voor de foto’s en op Caroline De Cock voor de foto’s. Omdat we ons ook op Engeland en de Verenigde Staten richten heb ik de verhaaltjes in het Engels geschreven. Het is een volledig Belgisch verhaal waarmee we ook naar het buitenland gaan. Voor de toekomst denk ik ook aan labels en etiketten van bieren. Daar zitten ook pareltjes tussen.”

Een pagina uit het boek. Foto: Marc Wouters