Nieuws Antwerpen Kunstenares Carine Van Hee maakt tentoonstelling met jongeren van houtatelier Levanto

Kunstenares Carine Van Hee maakt tentoonstelling met jongeren van houtatelier Levanto

Kunstenares Carine Van Hee maakt tentoonstelling met jongeren van houtatelier Levanto

houtatelier-levanto-krukKunst en ambachten: het is een combinatie die al heel vaak tot prachtige resultaten heeft geleid. Kunstenares Carine Van Hee en jonge schrijnwerkers van het houtatelier van Levanto hebben de handen in elkaar geslagen. Het resultaat is een tentoonstelling: van 4 november t.e.m. 30 november kan je ‘Kwetsbaarheid & transformatie’ bezoeken in de galerij van SD Worx, Brouwersvliet 2, 2000 Antwerpen.

Carine Van Hee is een kunstenares die graag ‘buiten de lijntjes’ kleurt. Ze breekt graag met opgedrongen conventies, zowel op maatschappelijk als artistiek vlak. Met verschillende materialen en veel kleur staat in haar laatste werken de kwetsbaarheid van vrouwen centraal. “Ik ben heel erg begaan met dat thema” vertelt Carine. “Ik ben heel vlug geraakt en kan ontzettend emotioneel worden rond verhalen die te maken hebben met huiselijk geweld, vrouwen- en kindermishandeling, genitale verminking, eerroof of het ontzeggen van onderwijsmogelijkheden op basis van gender. Mijn werk gaat over mijn visie op de normen en waarden, die onze cultuur ons voorhoudt, de uitdagingen die ik als vrouw tegenkom in mijn eigen leefwereld en hoe ik daar zelf over denk en voel. De drang naar meer vrouwelijke authenticiteit, naar wat echt telt is wat mijn werk voedt.”

Voor haar nieuwste tentoonstelling zocht Carine, vanuit deze kwetsbaarheid en authenticiteit, een samenwerking. “Het houtatelier van Levanto werkt met kwetsbare jongeren. Het is voor mij een evidente keuze om hen als partner te hebben.”

Sofie Vanmarcke, verantwoordelijke van het houtatelier is helemaal enthousiast over de samenwerking. “Het is een prachtige kans. In ons atelier werken jonge schrijnwerkers die moeilijkheden ervaren op de arbeidsmarkt. We maken van hout en recupmateriaal unieke meubelen en totaalinrichtingen. De jongeren groeien op vlak van competenties en doen werkervaring op. Zo kunnen ze met een sterk cv gaan solliciteren. Voor deze tentoonstelling hebben we de jongeren betrokken bij het ontwerp van de inrichting.”

Jan Mohammad Mohammadi (20 j.) is blij dat hij bij Levanto terecht kan. “Eigenlijk zou ik hier voor altijd willen blijven”, lacht hij. “Voor deze tentoonstelling hebben we verschillende stoelen, krukken en tafels gemaakt. Ik werk graag met m’n handen. Ik ben dan ook het meeste trots op de loungestoelen. Daar heb ik veel energie in gestoken.”

De tentoonstelling ‘Kwetsbaarheid & transformatie’ is te bezoeken van vrijdag 4 t.e.m. woensdag 30 november 2016 elke weekdag van 9.00 tot 19.00 uur.

Galerij SD Worx – Brouwersvliet 2, 2000 Antwerpen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.