Nieuws Antwerpen Lady Gaga kiest voor Antwerpse mode

Lady Gaga kiest voor Antwerpse mode

Lady Gaga kiest voor Antwerpse mode

In opdracht van stad Antwerpen ontwierp de Oostenrijkse Florentina Leitner vorig jaar een jas, die deel uitmaakte van een samenwerking met de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen en Tom Eerebout, stylist van Lady Gaga. Die jas staat nu op het Instagram-account van de wereldster, op een foto die al bijna anderhalf miljoen likes wist te verzamelen.

Antwerpen is trots op zijn reputatie als vooruitstrevende modestad en wil die graag nog meer in de kijker zetten. Daarom lanceerde de stad in 2019 de campagne Dressed by Antwerp.  Tom Smith, zanger van Editors, en olympisch kampioene Elodie Ouedraogo, poseerden toen in nieuwe creaties van modestudenten Nick Haemels en Shuting Qiu. Zo deelden deze beroemde fans hun liefde voor Antwerpse mode. Vorig jaar ging de stad op zoek naar een nieuwe fan. En dat werd er eentje van formaat.

Lady Gaga droeg al verschillende keren outfits van jong Antwerps talent. Dit was voor de stad Antwerpen de aanleiding om contact op te nemen met Tom Eerebout, de stylist van Lady Gaga, en de Modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen om zo een vervolg te breien aan de Dressed by Antwerp-campagne. En nu straalt Lady Gaga op haar Instagram-account dus in een creatie van Florentina Leitner, die in juni vorig jaar afstudeerde aan de Antwerpse Modeafdeling.

Schepen voor marketing en communicatie Claude Marinower: “Enorm trots dat een van de grootste celebrities ter wereld een Antwerps ontwerp draagt én dit ook nog eens in de kijker zet op haar Instagram. Antwerpen is wat mode betreft al een wereldtopper en erg invloedrijk, maar dit overtreft alles. We zetten Antwerpen nog meer op de kaart voor modestudenten, ontwerpers, bedrijven, shopping- én modeliefhebbers.”

Sterren kiezen voor Antwerpse mode

Antwerpen heeft dan wel geen modeweek zoals Parijs, Londen, Milaan of New York, maar toch laat de Antwerpse mode internationale beroemdheden niet onberoerd. Zo draagt Tilda Swinton vaak creaties van Haider Ackermann. Kanye West is op zijn beurt fan van Vetements, het label dat Demna Gvasalia oprichtte, en Martin Margiela. Voormalig first lady Michelle Obama, Beyoncé en Jake Gyllenhaal werden reeds gespot in creaties van Dries Van Noten. Madonna pronkte vorige zomer nog met een outfit van Walter Van Beirendonck op haar Instagram-account. Lady Gaga werd ook al in Antwerpse creaties gespot van aanstormend talent, zoals een ring van Dries Criel en een jas van Casper Werner. Nu kunnen we Florentina Leitner toevoegen aan deze lijst.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.