Nieuws Antwerpen Lamifil staat onder druk

Lamifil staat onder druk

Lamifil staat onder druk

johnHet is even doorbijten voor Lamifil. De producent van draad- en kabelproducten uit Hemiksem heeft een moeilijk boekjaar 2014 achter de rug.  De bedrijfsopbrengsten daalden met zowat 10 miljoen euro tot nog maar 106 miljoen euro. De gevolgen van de slabakkende economische conjunctuur wegen op het bedrijf.

De grote klanten van Lamifil, de afnemers van hoogspanningsgeleiders voeren resolute budgetbesparingen door of verschuiven hun projecten. Dat zullen ze in Hemiksem onderhand geweten hebben.  De verkoopcijfers staan daardoor onder druk. De omzet daalde verleden jaar van 115 miljoen euro naar 106 miljoen euro.

Lamifil is een producent van draad- en kabelproducten uit aluminium en aluminiumlegeringen.  Het bedrijf maakt ook producten uit koper en koperlegeringen. Die markt heeft het niet makkelijk. Door het feit dat spoorwegelectrificaties wél nog onverminderd doorgezet worden kon de klap enigszins opgevangen worden. Overigens mogen de financiële resultaten in dit opzicht nog best gezien worden. Lamifil realiseerde een bedrijfswinst van 3,3 miljoen euro en een winst van 1,9 miljoen euro. Het rendement op het geïnvesteerde kapitaal bedroeg daardoor volgens de jaarrekening nog altijd 11,1%.

Ondertussen zijn de ambities met betrekking tot een veelbelovende exportmarkt als Rusland eveneens wat teruggeschroefd. Lamifil bouwde er in samenwerking met zijn Russische partner SimRoss een moderne productie-eenheid uit. De échte grote bestellingen blijven ondertussen echter uit en bovendien is SimmRoss zelf in financiële moeilijkheden gekomen.

Zorgen dus voor gedelegeerd bestuurder John Dejaeger die evenwel doorzet.

Lamifil stelt 230 mensen tewerk en wordt aangestuurd door de Koramic Holding van Christian Dumolin.

 

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.