Nieuws Antwerpen Landtmeters maritiem uithangbord voor haven

Landtmeters maritiem uithangbord voor haven

Landtmeters maritiem uithangbord voor haven

noelDe Landtmeters Naval Stores Group heeft een officiële erkenning gekregen om ook eigen loodsladders te produceren. Daarmee zet de groep als maritieme toeleverancier een zoveelste stap in zijn verdere uitbouw. Landmeters Naval Stores Group is zoveel als een historisch monument. Het bedrijf is mee gegroeid met de expansie van de haven van Antwerpen en kijkt nog steeds vooruit.

De eerste bouwstenen van de groep werden gelegd in … 1814. De shipchandler R De Wit leverde toen al toebehoren aan schepen en lichters die aanlegden in Antwerpen. Het bedrijf heeft alles overleefd en maakt vandaag nog altijd integraal deel uit van de groep. Zo zijn er overigens vele tientallen bedrijfjes geweest in de Scheldestad. Ze zijn echter bijna allemaal één voor één verdwenen. De vader van de huidige zaakvoerder Noël Fasquelle redde van zijn kant ook nog de firma Jos Landtmeters uit een faillissement. Landtmeters werd mee opgenomen in de groep die op die manier nagenoeg alles in huis had wat een schipper nodig kon hebben: van dekzeilen, kabels, netten, tenten, zeekaarten, scheepsdecoratie tot schoenen, zeemanstruien, kompassen en verven. Een heuse supermarkt.

Precies omdat het bedrijf zo onoverzichtelijk groot werd diende enkele jaren terug uitgekeken naar een andere vestiging. De groep trok naar de Noorderlaan waar ze in de onmiddellijke nabijheid van het bekende Antwerp Docks Hotel een magazijn van liefst 3000 vierkante meter kon overnemen. Genoeg ruimte om er ook het arsenaal vlaggen van Bandera in onder te brengen, nog zo’n firmaatje dat de Landtmeters Naval Stores Group kon overnemen. Bandera is een producent en distributeur van allerlei vlaggen, wimpels en erelinten. Het aanbod paste perfect in dat van de groep.

Heel onlangs nog werden ook nog de firma’s Uvo Yachting en Uvo Dekzeilen overgenomen, twee kleine ondernemingen die gespecialiseerd zijn in de verkoop van dekzeilen voor boten, aanhangwagens, vrachtwagens, zwembaden, enz.

Met de officiële certificaten bij de productie van eigen loods-, embarcation- en zogenaamde jacobsladders zet de groep zich opnieuw op de internationale scène. De Landtmeters Naval Stores Group is met zijn aanbod aan meer dan 10.000 maritieme producten meer dan ooit een uitgesproken uithangbord voor de Antwerpse haven.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.