Nieuws Antwerpen Lanxess bekroont arbeidsveiligheid in Belgische vestiging

Lanxess bekroont arbeidsveiligheid in Belgische vestiging

Lanxess bekroont arbeidsveiligheid in Belgische vestiging

LILLO/KALLO – Speciaalchemiebedrijf Lanxess heeft voor het eerst de CEO Safety Award uitgereikt. Die gaat naar de Belgische vestiging in het Antwerpse Lillo. De internationale prijs is een erkenning voor bijzonder succesvolle initiatieven en bijdragen aan de veiligheid op het werk bij Lanxess. De focus ligt op het voorkomen van ongevallen en incidenten en op het duurzaam implementeren van veiligheidsprocessen.

Het project ‘Veiligheid externe aannemers en medewerkers tijdens stilstanden’ van Lanxess België viel in de smaak van CEO Matthias Zachert. “Een uitstekende voorbereiding voor een drie weken durende onderhoudsstop van een fabriek en gerichte training voor aannemers verhoogden de veiligheid van alle deelnemers aan dit project. In totaal werkten 600 aannemers en 75 Lanxess medewerkers nauw samen. De stilstand en bijhorende werken verliepen zonder arbeidsongeval met werkverlet.”

Preventieadviseur en projectleider Stefaan Verhelst, die de prijs in ontvangst mocht nemen: “Het is de kerst op de taart voor alle medewerkers, want het is teamwerk. Op alle niveaus, zowel bij het eigen personeel als de externe firma’s. En dat maanden voor de stilstand tot zelfs nadien”.

“Voor ons als chemiebedrijf is de veiligheid van onze fabrieken en processen de topprioriteit. Met de CEO Safety Award willen we het onderwerp veiligheid op het werk nog steviger verankeren in de hoofden van alle medewerkers”, zei Zachert tijdens de officiële ceremonie. Naast de Belgische vestiging werden ook de teams uit Ningbo (China) en Fords (USA) geëerd als finalisten voor hun veiligheidsinitiatieven.

Lanxess is specialist in speciaalchemie en realiseerde in 2018 een omzet van 7,2 miljard euro. Verspreid over 33 landen zijn er zo’n 15.400 personeelsleden en 60 productievestigingen. In het Antwerpse havengebied heeft het bedrijf twee vestigingen, in Lillo en Kallo, waar rubberchemicaliën en tussenproducten voor kunststoffen worden gemaakt. Lanxess heeft zo’n 950 werknemers in België.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.