Nieuws Antwerpen Lanxess herschikt top in Antwerpse haven

Lanxess herschikt top in Antwerpse haven

Lanxess herschikt top in Antwerpse haven

LILLO/KALLO – Vanaf 1 oktober wordt Steffen Kühling gedelegeerd bestuurder van Lanxess en Country Representative voor het speciaalchemiebedrijf in België. Hij volgt in die functies Gunther Van Cauwenberge op.

De 55-jarige Steffen Kühling is geen onbekende in de Antwerpse haven. Eind jaren ’90 was hij er in Lillo plant en pilot manager polycarbonaat bij Bayer. Hij werd doctor chemie aan de RWTH Aachen Universiteit en bouwde een carrière van ruim 30 jaar uit bij Bayer en Covestro. Bij Bayer was hij onder meer als afdelingsmanager technologie en hoofd wereldwijde productie en technologie Polyurethaan en Coatings. In het Duitse Brunsbüttel was hij sitemanager voor Covestro.

Gunther Van Cauwenberge, die sinds september 2017 aan de slag was bij Lanxess, combineerde de functie van Hoofd Operations Intermediates met die van gedelegeerd bestuurder. Als Hoofd Operations Intermediates kan hij zich nu toespitsen op de activiteiten van de afdeling High Performance Materials in de Antwerpse haven: het caprolactam productiecomplex in Lillo en de glasvezelproductie in Kallo. In 2020 lopen er tal van belangrijke, lokale projecten in deze producties.

Lanxess is een leider op het gebied van speciaalchemie, had in 2018 een omzet van 7,2 miljard euro en telt momenteel zo’n 15.400 personeelsleden in 33 landen. Het bedrijf is wereldwijd aanwezig in 60 productievestigingen. In het Antwerpse havengebied heeft Lanxess twee vestigingen, waar rubberchemicaliën en tussenproducten voor kunststoffen worden gemaakt. In Lillo wordt caprolactam en polyamide gefabriceerd en in Kallo worden glasvezel en rubberchemicaliën vervaardigd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.