Nieuws Antwerpen LANXESS houdt zich staande na stabiel tweede kwartaal

LANXESS houdt zich staande na stabiel tweede kwartaal

LANXESS houdt zich staande na stabiel tweede kwartaal

LILLO/KALLO – Na een stabiel tweede kwartaal komt de omzet van LANXESS uit op 1,810 miljard euro. Dat is 1 procent lager dan vorig jaar, maar het speciaalchemiebedrijf, dat twee vestigingen in het Antwerpse havengebied heeft, blijft zo wel op koers.

De economische vertraging en geopolitieke onzekerheden hebben LANXESS niet van haar koers geduwd. De EBITDA voor buitengewone baten en lasten daalde licht met 1,4 procent tot 286 miljoen euro en bereikte daarmee bijna de 290 miljoen euro van het sterke tweede kwartaal van 2018. Vooral de zwakke vraag vanuit de auto-industrie en de mindere chroomertsactiviteiten drukten nu op het resultaat. De stabiele portefeuille van de groep en gunstige wisselkoerseffecten vingen dit echter goed op.

Matthias Zachert, voorzitter raad van bestuur van LANXESS AG: “Onze strategische heroriëntatie en onze stabielere positie werpen vruchten af, juist in deze economisch onzekere periode. Wij hebben in het tweede kwartaal opnieuw goede resultaten neergezet en onze prognose voor het hele boekjaar bevestigd.”

En die prognose is een EBITDA voor buitengewone baten en lasten van 1.000 tot 1.050 miljard euro. Vorig jaar behaalde LANXESS een resultaat van 1,016 miljard euro. De groep gaat ervan uit dat het resultaat in het derde kwartaal iets zwakker en in het vierde kwartaal iets beter dan vorig jaar zal uitvallen.

In het Antwerpse havengebied maakt LANXESS rubberchemicaliën en tussenproducten voor kunststoffen. In Lillo worden caprolactam en polyamide gefabriceerd en in Kallo worden glasvezel en rubberchemicaliën vervaardigd. In België werken er zowat 900 werknemers voor LANXESS.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.