Nieuws Antwerpen LANXESS investeert 10 miljoen in lachgasreductie

LANXESS investeert 10 miljoen in lachgasreductie

LANXESS investeert 10 miljoen in lachgasreductie

Speciaalchemiebedrijf LANXESS heeft in de Antwerpse vestiging in Lillo de nieuwste installatie voor de reductie van lachgasuitstoot onthuld. Ze breekt ongeveer 500 ton lachgas per jaar af, wat neerkomt op een klimaateffect van 150.000 ton CO2. LANXESS heeft zo’n 10 miljoen euro in de bouw van de installatie geïnvesteerd.

Lachgas ontstaat als bijproduct tijdens de productie van het kunststofhalffabricaat caprolactam. Het is ongevaarlijk voor de mens, maar brengt wel zo’n 300 maal meer schade toe aan het klimaat dan CO2. Daarom heeft LANXESS besloten een nieuwe installatie te bouwen die 500 ton lachgas per jaar afbreekt, wat neerkomt op een klimaateffect van 150.000 ton CO2.

LANXESS heeft klimaatneutraliteit voor ogen en hoopt dit doel te bereiken tegen 2040. “Wij houden ons aan de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs om de opwarming van de aarde te beperken tot minder dan twee graden”, aldus Hubert Flinck, lid van de raad van bestuur. Tegelijkertijd brengen klimaatbeschermingsmaatregelen ook economische voordelen met zich mee. “Klimaatbescherming is een business case. Enerzijds worden we een duurzamere partner voor onze klanten. Anderzijds verlagen we onze kosten omdat we dankzij innovatieve technologieën minder energie verbruiken.”

Vorig jaar maakte het chemiebedrijf bekend dat het tegen 2025 in totaal tot 100 miljoen euro in zijn klimaatbeschermingsprojecten gaat investeren. Naast Lillo heeft LANXESS in ons land ook een vestiging in Kallo.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.