In februari sloot Bert Suetens wegens gezondheidsredenen de deuren van Het Laiterieke. Anthony, Glenn, Meredith en Elke namen de horecazaak onder handen en creëerden er Parijse sferen.
“Vooraan is het café. Daar is iedereen welkom om iets te drinken met of zonder hapje erbij. In ons restaurant serveren we een Frans-Belgische keuken. De menukaart is bewust beperkt gehouden zodat we alles vers kunnen aanbieden. Naast de vaste kaart zijn er ook suggesties. We willen vooral laagdrempelig zijn. De grote tuin achteraan zal tegen de lente helemaal klaar zijn.”
“Met de naam Latour verwijzen we natuurlijk naar de voormalige burgemeester Baillet-Latour. Maar dat wil niet zeggen dat we er een chique bedoening van willen maken. Iedereen kan hier zijn gading vinden. We hebben ook een kinderkaart. In het café vooraan zijn er voor de liefhebbers verschillende cocktails van Hanna Van Ongevalle”, zegt Anthony die samen met Glenn ook al Foodbar Tam Tam in Berchem en Pompidou, Painperdu en TchiTchi in Wilrijk heeft. Samen met andere vennoten heeft Anthony ook Café Grand Capital en The Finch in Antwerpen.
In de keuken van Latour staan chef-kok Guiseppe Pino Viola en Amal Bouzid. De Siciliaan Guiseppe Pino heeft zijn sporen onder meer verdiend in het Pomphuis in Antwerpen en Het Boothuis in Zandhoven.
“De start is alvast veelbelovend. Voor het weekend is het restaurant volzet. Wandelaars en fietsers op doortocht zijn uiteraard welkom om even te verpozen en iets te drinken”, voegt Glenn eraan toe.