Nieuws Antwerpen Laurentine Van Landeghem verdedigt Antwerpse kleuren

Laurentine Van Landeghem verdedigt Antwerpse kleuren

Laurentine Van Landeghem verdedigt Antwerpse kleuren

laurentineLaurentine Van Landeghem van Clouds of Fashion is de Antwerpse finaliste voor de prijs van het meest beloftevolle vrouwelijke ondernemerstalent. De zogenaamde WOMED award wordt toegekend door de vzw Markant en de ondernemersorganisatie Unizo. De vijf provinciale finalisten werden aangeduid door een vakjury. De eigenlijke prijsuitreiking vindt plaats op 8 maart e.k.

Naast Laurentine Van Landeghem werd gekozen voor Barbara Bassens van Casa Nova Vastgoedstyling (West-Vlaanderen), Isabel Coppens en Anke De Boeck van CÎME (Vlaams-Brabant en Brussel), Jessie Oosterlynck van Lupa Planet (Oost-Vlaanderen)en Annick Seys van Allegre (Limburg).

Laurentine Van Landeghem is als ondernemer actief in de modewereld. Ze had al die jaren een unieke stijl Ze werd er tijdens haar studies door een mede-studente aangespoord om een eigen blog te starten en zo anderen te inspireren.  De volgende stap was het pimpen van kledij en niet veel daarna de opening van haar eigen pop-up winkel Clouds of Fashion. Amper 21 was ze en meteen was het duidelijk dat dit was wat ze wilde.  Even later was de opening van een eerste echte winkel met betaalbare high street fashion op de Melkmarkt in Antwerpen een feit.  Via sociale media wist Laurentine op korte tijd veel klanten aan te trekken.  Kort na opening was er al een modeshow met 250 verkochte tickets, 1 jaar later deed ze het nog eens over maar dan drie keer zo groot en ook dit jaar staat er een derde modeshow gepland.  Zo kwam er een nieuwe passie bij: events organiseren.  Begin 2015 verhuisde de winkel naar een groter pand in de Nationalestraat en kwam er ook een webshop bij. Ondertussen bouwde Laurentine ook een sterk team op rond zichzelf en zijn er al plannen voor een tweede winkel. ‘I’m happy, not satisfied’ is haar motto om te blijven evolueren als onderneemster.

De WOMED Award (Women in Enterprise and Development) is een initiatief van Markant vzw in samenwerking met Unizo en bekroont vrouwelijke ondernemers die op succesvolle wijze minstens vijf jaar in hoofdberoep een eigen onderneming runnen. De WOMED Award kadert in Ondernemer in Zich(t) en krijgt steun van het Agentschap Innoveren en Ondernemen. Dit in samenwerking met KBC, Zenito, ADMB, Ter Helme en Vlerick Business School. Naast de prijs voor dé onderneemster van het jaar wordt er ook een prijs voor de Belofte en de WOMED Award Zuid uitgereikt. De Zuid-award is een samenwerking met Trias en gaat naar een ondernemende vrouw uit een armer, zuidelijk land.

De mede-organisator Markant vzw is een netwerk van zo’n 25.000 actieve en ondernemende vrouwen en biedt inspirerende activiteiten aan via een professioneel netwerk Artemis en een socio-cultureel netwerk Markant. Markant geeft vrouwen een andere dimensie aan hun vrije tijd onder de noemer ‘ontdek, beleef en geniet’. Artemis focust op ‘deel, leer en inspireer’ en is er voor onderneemsters, kader-of directieleden en vrije beroepers. Markant vzw is in dit opzicht de centrale partner van de Vlaamse overheid voor het stimuleren en

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.