Nieuws Antwerpen Legendarische ‘Gevaarlijke Griet’ gesignaleerd

Legendarische ‘Gevaarlijke Griet’ gesignaleerd

Legendarische ‘Gevaarlijke Griet’ gesignaleerd

Mock-up_iPhone_GevaarlijkeGriet_screens-e1467821294712Vorige week lanceerde OJOO, het Gentse bedrijf dat in februari 2014 is opgericht door Peter Symons, Thomas De Wulf en Lies Permentier, The Legend. Antwerpen komt in deze vijfdelige digitale spelreeks over Vlaanderen ook aan bod met “De Gevaarlijke Griet”. Via vijf leuke mobiele stadszoektochten worden spelers op sleeptouw genomen in een duistere geschiedenis van fabels, fantasieën en fictie.

Bij de lancering van het spel in Gent werd massaal gezocht naar “De Gentse Graal”. In Brugge kunnen spelers “Het Brugse Bloed” spelen, in Brussel wacht “De Brusselse Bevrijding”, in Kortrijk wordt het “Knokken in Kortrijk” en dan heb je nog de Antwerpse “Gevaarlijke Griet”.  In 1562 ontsnapt de sluwste der heksen na jaren van gevangenschap langs de oude rioleringen onder de stad. De Gevaarlijke Griet is er op uit haar wraak te botvieren en Antwerpen volledig van de kaart te vegen. Spelers kunnen haar spoor volgen en haar ontwapenen voor het te laat is.

“Iedereen kan zonder internetverbinding met zijn mobiel iOS of Android toestel op elk moment in de betrokken steden het spel van die stad spelen, na de games thuis te hebben gedownload in de OJOO app”, zegt Peter Symons.
De komende maanden kunnen jong en oud de games spelen. “De bedoeling is zoveel mogelijk punten scoren tot 30 augustus om kans te maken op Efteling tickets”, vult Peter Symons aan. De winnaars worden op 31 augustus bekend gemaakt.

OJOO maakte eerder al opgang met zijn gratis app voor smartphones en tablets om locatiegebaseerde games te spelen. Zo ontwikkelde OJOO de apps voor het Lichtfestival in Gent en voor de Thuisdag in Leuven. Het slaagde erin behoorlijk wat kapitaal op te halen en wordt internationaal geprezen als veelbelovende startup.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.