Nieuws Lening, durfkapitaal of winwinlening: wat is het beste?

Lening, durfkapitaal of winwinlening: wat is het beste?

Lening, durfkapitaal of winwinlening: wat is het beste?

Wilt u uw bedrijf laten groeien? Er bestaan verschillende middelen om dat te financieren, van de klassieke banklening tot risicokapitaal of de winwinlening.

Een lening bij uw bank

De klassieke oplossing, en wellicht de eerste waar u aan denkt: praat met uw bank over een lening. Het is essentieel dat u een duidelijk en nauwkeurig financieel plan hebt, en weet wat uw behoeften zijn. Heeft u op korte of lange termijn geld nodig, hoe gaat u terugbetalen, voor welke investeringen en voor welk resultaat? Een bank geeft u geen lening zonder waarborgen.

Kies voor durfkapitaal

Als banken het risico te hoog inschatten voor een lening, kunt u kiezen voor risicokapitaal. Hierbij doet u een beroep op individuen of bedrijven die investeren in het kapitaal van andere bedrijven. De inbreng van middelen gaat, afhankelijk van het geval, vaak samen met de betrokkenheid van investeerders bij het bestuur van de onderneming.

Een winwinlening

De Vlaamse winwinlening, of de proxi-lening in Brussel, laat ondernemingen toe om een beroep te doen op particulier spaargeld om hun groei te financieren gedurende een periode van 5 tot 10 jaar. De middelen mogen enkel worden gebruikt voor de beroepsactiviteit van de onderneming. Ze kunnen na de looptijd in één keer worden terugbetaald, of volgens een maandelijks, driemaandelijks, halfjaarlijks of jaarlijks schema (Bron: Vlaio).

En dat is niet alles… Denk ook aan de uitgifte van aandelen, crowdfunding, factoring, subsidies…

Weet u nu hoe u uw bedrijf moet financieren? Klik dan hier en doe ook een check-up van uw professionele verzekeringen. In minder dan vijf minuten krijgt u een volledig overzicht van alle verzekeringen die beantwoorden aan de noden van uw onderneming.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.