Nieuws Antwerpen Leroy De Ryck beste jonge lasser

Leroy De Ryck beste jonge lasser

Leroy De Ryck beste jonge lasser

leroyLeroy De Ryck is de beste jonge lasser van het land. De werknemer van Stork Technical Services kreeg eerder al een medaille tijdens een internationale competitie in Braziliê. Nu kreeg hij ook van de Belgische werkgeversfederatie Agoria de Because I’m Techie-prijs.

Leroy De Ryck studeerde tot voor kort aan het GTI in Beveren-Waas waar hij de lessen BSO Lassen volgde. Daarna volgde hij nog een opleiding aan het Vervolmakingscentrum voor Lassers VCL in Antwerpen. Hij werd in dit opzicht geselecteerd om deel te nemen aan de manifestatie Worldskills in Brazilië waar hij een medaille toegekend kreeg voor de kwalificaties van zijn lasprestaties. Hij werkt nu bij het Antwerpse bedrijf Stork Technical Services in de haven..

De ‘Because I’m Techie’-award beloont excellentie bij technische beroepen op niveau secundair onderwijs en onderstreept het belang daarvan in het kader van Industrie 4.0. Naast ‘eeuwige roem’ ontving De Ryck een cheque ter waarde van 350 euro voor een vervolmakingscursus bij het VCL.

Jan Vandenbroucke van Stork Technical Services: “Het bedrijfsleven heeft grote nood aan gekwalificeerde lassers. Samenwerking van de industrie met de scholen is belangrijk om dit te bereiken. Daarom organiseren wij op zaterdag lascursussen voor leerlingen uit scholen uit de regio. Maar eens de schoolpoort dichtgetrokken moeten lassers zich blijven bijscholen. De materialen en technologieën blijven evolueren”.

In zijn dankwoord betrok Leroy De Ryck het GTI Beveren, en in het bijzonder zijn leraar lassen Joery Collier, het VCL en ten slotte zijn huidige werkgever Stork die hem de mogelijkheid gaf om aan de WorldSkills deel te nemen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.