Nadine Van Gulik Nadine Van Gulik is tevreden met haar nieuwe stek op de Statielei in Mortsel. Foto: JABA

Les Étoiles verhuist naar ruim pand op Statielei: “Voor onze geuren reis ik naar Parijs”

Wat vijf jaar geleden begon in een hoekje van gaanderij Ter Linde, is vandaag een ruime winkel op de Statielei. Naast winkelrekken vol geurkaarsen, -stokjes en interieurspullen serveert Nadine Van Gulik (57) van Les Étoiles nu ook snacks en koffie met taart.

Plek voor best wat klanten en meer geurkaarsen en -stokjes dan je er in je living kwijt kan. Zo ziet de nieuwe versie van Les Étoiles op de altijd drukke Statielei er nu uit. “Noem ons gerust een koffiebar/decoratiewinkel”, vertelt Nadine. “Onze geurstokjes en -kaarsen zijn honderd procent natuurlijk, wat er dus voor zorgt dat ze langer meegaan. Zonder alcohol ook, zodat het parfum veel minder snel verdampt. Daarnaast verkopen we ook vazen en allerlei spulletjes voor in je interieur. Voor 35 euro heb je hier al een mooi cadeau, voor iemand anders of voor jezelf.”

“Ik reis naar Parijs om onze geuren te laten maken”, gaat Nadine verder. “Ik zeg wat ik zoek en de twee parfumiers gaan aan de slag. Iedere keer is het er los op.”

Tijdens corona breidde Nadine haar decoratiewinkel uit met een kop koffie in het aanbod. “Dat was toen nog in gaanderij Vapole, waar we vier jaar zaten. Ter Linde hebben we snel achter ons gelaten”, vertelt ze. “Alles begon met een naar koffie geurende kaars. Plots vroeg een klant of ze geen koffietje kon krijgen. Door corona was dat lang niet meer zo simpel. Het toeval wilde dat er net een klein pandje aan de overkant in de gaanderij vrijkwam. Dat is onze koffiebar geworden.”

Snacks

Nu ze in haar nieuwe, grote pand op de Statielei zit, is het aanbod ook uitgebreid met snacks, soep en gebak. “De taart komt van een dame uit Berchem, die thuis bakt. Iedere dag maakt ze iets anders. We hebben ook een druppeltje in huis, voor bij de koffie. Of een glas wijn, dat kan ook.”

Nadine, die zelf in de Kempen woont, is tevreden met haar nieuwe stek op de Statielei. “We mochten al veel klanten meerdere keren ontvangen”, zegt ze. “En ook de decoratiespullen verkopen beter. In de gaanderij hadden we geen passage, hier ziet iedereen ons.”

Nadine vernieuwde het hele pand. Foto: JABA

“De interieurspullen verkopen beter sinds onze verhuis”, aldus Nadine. Foto: JABA