Les Soeurs Jongste zus Julie. Foto's: Jan Van der Perre

‘Les Soeurs’ openen kinderkledingwinkel in de Wilde Zee

ANTWERPEN - Na tien jaar een naam te zijn voor juwelen en vrouwenkleding, openen de Limburgse zussen van Les Soeurs nu ook een winkel voor de allerkleinsten in winkelhotspot De Wilde Zee. “Het voelt vaak alsof je moet kiezen tussen een keten of boetieks met babyjurkjes voor 100 euro, die leegte daartussen willen wij opvullen”, zegt Julie.

Wat voor Clio (39), Kay (36) en Julie (33) tien jaar geleden begon als een hobby, groeide al snel uit tot een bruisend bedrijf met acht vestigingen over heel Vlaanderen. “We kregen onze affiniteit met mode met de paplepel ingegeven”, zegt jongste zus Julie. “Kay en ik schuimden regelmatig de Fashion Week af in verschillende grootsteden. Zij studeerde snit en naad en ik maakte naast mijn studies graag juwelen. Die werden al snel opgepikt via Facebook.”

 

Les Soeurs’ Kay, Julie en Clio.

Van het een kwam het ander en voor de zussen het goed en wel beseften organiseerden ze verkoopavonden bij mensen thuis. Een webshop werd acht jaar geleden een pop-upwinkel in Hasselt, die na groot succes uitmondde in een eerste vestiging. Met een jaar later een tweede winkel in Knokke en in 2014 de Antwerpse Les Soeurs in De Wilde Zee. “Die is nu naar de Lombardenvest verhuisd, omdat we nood hadden aan een grotere winkelruimte.”

En de familiezaak loopt nog steeds gesmeerd. “We vullen elkaar perfect aan, Clio is het meesterbrein als het op sales aankomt, ik ontferm me over de creatieve kant en Kay is heel goed in marketing”, zegt Julie.

Foto: Jan Van der Perre.

Leegte kledingaanbod kinderen

De zussen hebben inmiddels alle drie kinderen en merkten een grote leegte op in het kledingaanbod voor de allerkleinsten. “Het voelt vaak alsof je moet kiezen tussen een grote keten met goedkope kledij of boetieks met babyjurkjes voor 100 euro”, zegt Julie. “Die leegte daartussen willen wij met onze Les Soeurs Mini opvullen door unieke stuks aan te bieden aan betaalbare prijzen.” Naast kleding kan je in de winkel, die huist in het pand waar Les Soeurs voordien gevestigd was, accessoires zoals haarspeldjes op de kop tikken. En ook decoratie voor in de kinderkamer mag daarbij niet ontbreken. “Naar goede gewoonte is haast alles wat je aantreft in onze winkel te koop”, klinkt het.

En zoals altijd blijft de Miniversie van de winkel dicht bij de zussen liggen. “We vinden het belangrijk om met Les Soeurs aan te tonen dat wij drie normale meisjes zijn met normale maten, die zelf achter de producten staan die ze verkopen. Onze eigen ‘mini’s’ hebben daarom ook in hun natuurlijke habitat model gestaan voor de eerste foto’s.”

“Ons aanbod loopt van baby’s tot kinderen van 10 jaar”, licht Julie toe. Alle stuks zijn zowel online als in de fysieke winkel te verkrijgen.