Leuk speelgoed van Hebeco en Skip Hop bekroond

rolletjeHet speelgoedbedrijf Hebeco heeft met zijn Roll Around Rattles een award gekregen voor het meest innovatieve speeltuig. De onderneming uit Kapellen was vertegenwoordigd op de Spielwarenmesse in het Duitse Nürnberg en viel er in de prijzen. Hebeco is een groothandelaar/agent in de Benelux voor pakweg 15 merken.

Nürnberg is top of the bill in speelgoedland. Alle grote internationale bedrijven zijn er vertegenwoordigd. Hebeco gaat er uiteraard op zoek naar nieuwigheden uit de branche. De vertegenwordigers presenteerden er tevens de Roll Around Rattles, een leuk hebbeding voor babies en kleuters. De Roll Around Rattles zijn ontworpen door het Amerikaanse Skip Hop en worden door Hebeco op de markt van de Benelux gezet. Het gaat erom dat de kleintjes door de Rattles zowel gestimuleerd als geëntertaind worden. Met de erkenning als de Best Baby and Infant Toy wordt de algemene ontwikkeling geloofd die de kinderen met het speeltuig kunnen opsteken. Rollen, schudden, werpen... het kan allemaal. De bijtringen en de kraaltjes geven het kind nog meer ontdekkingsmogelijkheden. Het speeltje maakt overigens amper geluid, ook aan de ouders is dus gedacht.

Als importeur voor de Benelux van Skip Hop voelen Anthony en Caroline Van der Heyden van Hebeco zich uiteraard erg vereerd. Beide zaakvoerders dragen er de reputatie van hun firma internationaal mee uit. Hebeco is destijds in 1983 opgezet door vader Ronald Van der Heyden en is sindsdien sterk doorgegroeid. De firma verdeelt vandaag niet enkel speelgoed meer maar ook lifestyle producten en meubeltjes. Het gaat om de merken Skip Hop tot Paidi, FisherPrice, Cacoon, Koelstra, Wheelybugs, Egg Helments e.a. In de volgehouden expansie is het bedrijf uiteindelijk verhuisd van Brecht naar Kapellen waar een nieuw gebouw werd opgetrokken. Hebeco levert aan babyspeciaalzaken en speelgoedwinkels.

Hebeco stelt vandaag zeven mensen tewerk.