Junique Junique opende zijn tweede vestiging in de Antwerpse Huidevettersstraat.

Leuvense boetiek Junique opent nieuwe vestiging in Huidevettersstraat: “Felle kleuren, en goede prijs-kwaliteitverhouding”

Kledingzaak Junique opende een vestiging in de Huidevettersstraat. Heel wat liefhebbers pikten de aankondiging op sociale media op en gingen al een kijkje nemen. “Leuven is een stukje rijden, dus ik ben blij met de winkel dichterbij huis”, vertelt Zaina Hamade.

Junique zit in Leuven aan de Bondgenotenlaan en scoort vooral goed bij studenten. En die kwamen soms vanuit alle uithoeken in Vlaanderen “We merkten dat we veel klanten uit Antwerpen en Gent over de vloer kregen, daar spelen we graag op in”, vertelt medewerker, Myrthe Ruys.

Pas recent sprong een pand in de Huidevettersstraat in het oog. “Bovendien hadden we net een succesvolle stockverkoop achter de rug en was het duidelijk dat er nood was aan een tweede vestiging. Er kwamen massaal veel mensen opdagen. Klanten stonden misschien twee uur buiten in de rij aan te schuiven, niet normaal”, vertelt medewerker Myrthe Ruys.

Van online naar fysiek shoppen

Via de sociale mediakanalen liet Junique pas een week voor de opening weten dat ze een nieuwe winkel zouden openen. “Ik heb meteen een moment ingepland om ernaartoe te gaan”, vertelt een van de klanten, Zaina Hamade (22). “Leuven is toch een stukje rijden waardoor ik er nog niet geraakt was. Ik hield het vooral bij online shoppen, dus ben ik heel blij dat ze nu ook een winkel dichterbij huis hebben.”

Zaina is tevreden dat er nu een Junique dicht bij huis is. Foto: Joris Herregods

Zussen Amelyne (20) en Maïte Deckers (18) kennen Junique voornamelijk van TikTok en bestelden regelmatig online kledij. “We wilden nog online bestellen, maar hier fysiek kunnen winkelen is toch veel aangenamer. We zijn vooral fan van de leuke sweaters. Van onze mama mochten we er nieuwe kopen, we laten ons goed gaan vandaag.”

Zussen Amelyne en Maïte bestelden tot nu vooral online. Foto: Joris Herregods

Ook vriendinnen Maya Caluwe (20) en Margo Cockaert (20) volgen Junique op sociale media en winkelden vooral online. “Wij plannen regelmatig een dagje shoppen in Antwerpen en zijn dus heel tevreden met deze nieuwe vestiging. Deze prijs-kwaliteitverhouding vind je niet snel in de stad en dat is zeker voor ons als studenten heel aantrekkelijk”, vertelt Maya. Daar pikt Margo op in: “Klopt, en de felle kleurtjes zijn heel tof. Dat motiveert mij echt om niet altijd voor zwart te kiezen en uit mijn comfortzone te treden.”

Maya en Margo vinden de winkel een meerwaarde in de stad Antwerpen. Foto: Joris Herregods

Christel Van Hoof (50) komt uit de Kempen maar zakte speciaal voor de nieuwe winkel af naar Antwerpen voor een dagje shoppen. “Ik ken Junique van op de markt in Westerlo en wist dat ze een boetiek hebben in Leuven. Kleding passen en kopen is niet altijd ideaal in open lucht, dus ik ben blij dat ik nu hier terecht kan. Ik denk wel dat dit een aanwinst is voor Antwerpen.”

Christel kent Junique van op de markt en keek ernaar uit om in de winkel te shoppen. Foto: Joris Herregods