Guy Cox en Hugues Comté Guy Cox en Hugues Comté bij hun restaurant. Foto: Koen Fasseur

L’Excelsior ondergaat metamorfose en krijgt er drie B&B’s bij

Guy Cox en Hugues Comté van het Brasschaatse restaurant L’Excelsior zijn volop bezig met het verbouwen van hun zaak aan het Armand Reusenslein. Het duo hoopt alles nog tijdens augustus te kunnen afronden. Topchef Johan Van Raes zal mee toezicht komen houden op de kaart en op de werking.

Na de coronaperiode begonnen de zaakvoerders met een nieuw concept. Excelsior veranderde van een brasserie naar een kwaliteitsvol restaurant. Meteen veranderde ook de naam. Het is intussen L’Excelsior geworden. Het pand dateert van 1905 en sinds de vorige uitbater is er niets meer aan veranderd. Dat is intussen al dertig jaar geleden. Guy en Hugues begonnen er hun zaak in 2007.

“Dat nieuwe concept zorgde voor een vliegende start, maar ook voor de nodige problemen. De keuken werd al gauw te klein en qua energieverbruik mocht er ook een en ander veranderen. Er komen zonnepanelen, we gaan koken op inductie, en zo meer. Toen de werken al begonnen waren, kwamen we in contact met chef Johan Van Raes. Hij gaf ons een aantal zeer nuttige tips en kreeg meteen zin om ons verder bij te staan”, legt Guy Cox uit.

Het interieur is helemaal gestript. Foto: Koen Fasseur

“We verdubbelen de keuken in omvang. De ingang komt aan de kant van de Hemelakkers. Er komt daar een sas tegen de tocht. Op de plek waar zich vroeger de inkom bevond, komt nu een openhaard. Het aantal zitplaatsen binnen blijft met 45 ongeveer gelijk. Wel willen we binnen de beleving meer vergroten. De coronaperiode zorgde ervoor dat de mensen graag buiten aten. Maar we ondervinden dat ze nu toch opnieuw liever naar binnen trekken”, voegt Hugues eraan toe. Boven het restaurant komen drie B&B’s. “We gaan die appartementjes verder uitbouwen, zodat we er drie volwaardige B&B’s kunnen creëren. We hopen die samen met het restaurant klaar te hebben. De logementen kunnen voor middellange termijn worden gehuurd”, klinkt het nog.