Nieuws Antwerpen Lichtje aan horizon voor Agfa-Gevaert Groep

Lichtje aan horizon voor Agfa-Gevaert Groep

Lichtje aan horizon voor Agfa-Gevaert Groep

juliekeEr komt eindelijk wat licht aan de horizon voor Agfa-Gevaert. De Mortselse beeldvormingsgroep zag zijn omzet tijdens het afgesloten tweede kwartaal met 6% stijgen tot 691 miljoen euro. Onder de streep bleef er een nettowinst over van 25 miljoen euro. Topman Christian Reinaudo is best tevreden met die resultaten en hoopt die trends in de komende maanden verder te kunnen zetten.

Agfa-Gevaert zit al vele opeenvolgende jaren in het sukkelstraatje. De overgang van de analoge naar de digitale technologie verloopt er heel moeizaam. Ondertussen lijkt er toch een kleine opening te komen. De volgehouden efficiëncy-inspanningen werpen hun vruchten af. De zogenaamde bruto winstmarge is voor het eerst sinds lang boven de 33% uitgeklommen.

De beeldverwerkingsgroep haalde onmiskenbaar enig voordeel uit de recente daling van de koers van de euro. Daardoor kon de concurrentiepositie enigszins verbeterd worden. De strubbelingen op de markt van de grondstoffen haalden de goede cijfers evenwel toch enigszins weer onderuit.

Voor de eerste zes maanden lag de omzet in het lopende boekjaar nu op 1,3 miljard euro. Dit is 3% meer dan tijdens het vorige jaar.

Agfa scoorde de laatste weken uitstekend met zijn grootformaatprinters voor drukkerijen. Ook de digitale oplossingen voor ziekenhuizen deden het uitstekend.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.