Nieuws Antwerpen Liefkenshoektunnel verlaagt nachttarief voor vrachtwagens

Liefkenshoektunnel verlaagt nachttarief voor vrachtwagens

Liefkenshoektunnel verlaagt nachttarief voor vrachtwagens

Vanaf 1 juli 2017 kunnen vrachtwagens die gebruik maken van de Liefkenshoektunnel profiteren van een verlaagd nachttarief. Dat komt neer op een besparing tot 75 %, zegt de NV Tunnel Liefkenshoek.  “In combinatie met de zopas gelanceerde nachtopening van de containerterminals binnen de Antwerpse haven, willen we er mee voor zorgen dat vrachtwagens de ochtend- en avondspits ontwijken”, zegt David Van Herreweghe, voorzitter van de raad van bestuur van NV Tunnel Liefkenshoek.

De verlaging van het nachttarief past in het plan om een betere spreiding van het Antwerpse goederenverkeer te bekomen. Op 20 maart ging ook al de nachtopening van de containerterminals binnen de Antwerpse Haven van start. “Hierdoor kunnen vrachtwagens voortaan ook ’s nachts geladen en gelost worden”, verklaart David Van Herreweghe. De hoop en de verwachting is dat hierdoor de filedruk zal verminderen.

“Concreet betekent dit dat Liefkenshoektunnel vanaf 1 juli 2017 de tarieven voor vrachtwagens en personenwagens tussen 22 uur ’s avonds en 6 uur ’s morgens gelijkschakelt”, zegt David Van Herreweghe.

Voor bijna alle vrachtwagens vermindert deze wijziging het tarief met 75 % zegt de NV Tunnel Liefkenshoek. De overgrote meerderheid betaalt de tol immers met een OBU (on board unit) of met een abonnementskaart (Teletol), waardoor ze automatisch van het goedkoopste tarief genieten. Vanaf 1 juli daalt dat voordelige tarief dus met maar liefst € 10,6, oftewel van € 14,16 naar € 3,56.

De havengemeenschap is tevreden met de nieuwe maatregel. De containerterminals rond het Deurganckdok (MPET en Antwerp Gateway) hadden eerder al beslist om van maandag tot vrijdag 24 uur op 24 open te blijven. “Op deze manier neemt de havengemeenschap haar verantwoordelijkheid om de bestaande infrastructuur beter te gebruiken en een grotere spreiding van de volumes te realiseren” zegt het Havenbedrijf in een mededeling.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.