Nieuws Antwerpen Lier krijgt milieuvriendelijke verlichting

Lier krijgt milieuvriendelijke verlichting

Lier krijgt milieuvriendelijke verlichting

 

lier-by-nightIn deze donkere tijd van het jaar neemt Lier het initiatief om de verlichting op enkele cruciale plekken in de stad up-to-date en milieuvriendelijker te maken.   Op vraag van de stad heeft Eandis zowel de verlichting op de bruggen van de Binnennete vernieuwd, als de sfeerverlichting over het water. Meteen is gekozen voor milieuvriendelijke en energiezuinige ledverlichting. Ook de elektriciteitskabels voor de voeding van die verlichting werden vernieuwd.

Openbare verlichting is een belangrijke elektriciteitsverbruiker. Een flink deel van de begroting van steden en gemeenten wordt eraan besteed. Maar met de huidige lichttechnologie kan er heel wat worden bespaard.

De oudere verlichting langs de Binnennete in Lier was hier en daar defect en was in zijn geheel aan vervanging toe. In overleg met Eandis en twee leveranciers werd beslist om te kiezen voor led-verlichting met een beperkt verbruik. Aan de hand van een proefopstelling werd de uiteindelijke keuze gemaakt, zowel vanuit het oogpunt van sfeer als vanuit dat van energiezuinigheid.

Zowel voor de verlichting van de bruggen als voor de sfeerverlichting over de binnennete werd gekozen voor led-verlichting, wat een zeer aanzienlijke besparing aan elektriciteitsverbruik zal opleveren. In die mate dat de stad de investering van ruim 28.000 euro, zonder BTW, op ongeveer twee jaar kan terugverdienen.

Schepen Bert Wollants: “Energiebesparing is het belangrijkste deel van onze strijd tegen de klimaatverandering, we nemen met dit soort maatregelen onze verantwoordelijkheid. Elke euro die daarmee niet naar de energieleveranciers hoeft, kan mee geïnvesteerd worden in Lier en de Lierenaars.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.