Nieuws Antwerpen Lineage investeert in ultramodern en duurzaam vrieshuis

Lineage investeert in ultramodern en duurzaam vrieshuis

Lineage investeert in ultramodern en duurzaam vrieshuis

RIJKEVORSEL – Lineage rust zijn filiaal in Rijkevorsel uit met een gloednieuw, semi-geautomatiseerd vrieshuis. Het Amerikaanse bedrijf specialiseert zich sinds 2008 in voedingslogistiek en heeft momenteel twee filialen in België, in Ieper en in Rijkevorsel. Het nieuwe vrieshuis is gebouwd met oog voor duurzaamheid en voorzien van een mobile racking systeem en een automatisch rangeersysteem, wat de efficiëntie verhoogt.

In 2019 nam Lineage het Nederlandse Van Soest Coldstores over met als hoofddoel een Europees logistiek netwerk voor de voedingsindustrie. Ook de bouw van dit nieuwe vrieshuis past binnen die groeistrategie.

Samen met de geautomatiseerde vestiging in Ieper is het filiaal in Rijkevorsel verantwoordelijk voor het herverpakken, invriezen en koelen van voedingsmiddelen. “Dankzij het aanbieden van deze extra services, kunnen productiebedrijven uit de regio, maar ook nationale en internationale spelers, bij Lineage terecht voor een totaalservice wat betreft temperature controlled logistics en profiteren ze mee van de voordelen van ons uitgebreide netwerk”, alsdus gedelegeerd bestuurder Anton Mauritz.

De nieuwe vrieshal beschikt over een mobile racking systeem, waardoor elk pallet efficiënt bereikbaar is, en een automatisch rangeersysteem. De vrieshal werd bovendien ontworpen met oog voor duurzaamheid. Op het dak van de volledige site werden zonnepanelen geplaatst en er wordt met ammoniak gewerkt als natuurlijk koelingsmiddel. Lineage doet ook aan warmtewinning, zo wordt de warmte die vrijkomt uit de koelingsinstallatie gerecupereerd om de burelen te verwarmen. De bouw van de nieuwe hal verhoogt ook het rendement van de oudere hal.

De opslagcapaciteit van de site in Rijkevorsel werd geoptimaliseerd, waardoor de koeling efficiënter gebeurt en met minder verlies.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.