Nieuws Antwerpen LinkedCar is allereerste spin-off van Karel de Grote Hogeschool

LinkedCar is allereerste spin-off van Karel de Grote Hogeschool

LinkedCar is allereerste spin-off van Karel de Grote Hogeschool

LinkedCar, de allereerste spin-off van de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen, laat je de error van je e-bike uitlezen met je smartphone. “Ons unieke algoritme ontcijfert voertuigdata en voedt het platform van LinkedCar. LinkedCar maakt ons algoritme dan weer slimmer. Dat is een gouden combi”, aldus Kris Martens, hoofd van het expertisecentrum Duurzame Mobiliteit van KdG. KdG en LinkedCar zetten met de spin-off hun pioniersrol in mobiliteitstechnologie wereldwijd op de kaart.

“Je e-bike of wagen genereert vandaag al veel data, maar jij als eigenaar hebt geen zicht op deze data en ze wordt bovendien niet ten volle benut. Dat willen wij met LinkedCar veranderen”, aldus ceo Mario Schraepen van LinkedCar, een Limburgse start-up die deel uitmaakt van de startit@KBC accelerator. LinkedCar wil de data, geproduceerd door je voertuig, gebruiken als een connector voor elke partner die zich bezighoudt met mobiliteit, van verkopers en lease-managers tot verzekeraars en pechverhelpers.

Het uitlezen van de voertuigdata bleek een moeilijkere opdracht dan gedacht. “Gelukkig kwamen we in contact met het expertisecentrum Duurzame Mobiliteit van de Karel de Grote Hogeschool”, aldus Mario Schraepen. “Zij beschikken over de expertise om die data uit te lezen en te capteren en werken bovendien vanuit dezelfde visie, namelijk streven naar een datagedreven mobiliteitsplatform.”

Het expertisecentrum Duurzame Mobiliteit beschikt over de hardware en een online platform voor het capteren van voertuigdata. Het doel is om haar gebruikers op een gebruiksvriendelijke manier toegang te geven tot de ontcijferde voertuigdata. Tegelijkertijd bouwt LinkedCar zijn eigen platform op basis van Salesforce- technologie, wereldleider in Customer Relationship Management-systemen.

Eerste spinn-off

LinkedCar is de eerste spin-off van de Karel de Grote Hogeschool. “We zijn ontzettend trots”, aldus Veerle Hendrickx, algemeen directeur van KdG. “Met ons praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek willen we de motor zijn van een groene welvaart door verantwoorde consumptie en productie. LinkedCar is een prachtig voorbeeld van die waardecreatie. Een samenwerking die zo’n maatschappelijke relevantie heeft dat hij KdG ontgroeit en als een volwaardige spin-off kan voortbestaan, dat is een bevestiging van formaat dat we sterk bezig zijn in onderzoek & bijdragen aan groene welvaart.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.