Lintse architect geselecteerd voor Maenhoevevelden

maenhoeveHet architectenbureau Ben Martens Architecten uit Lint is er best trots op dat het mee geselecteerd werd voor het woonproject Maenhoevevelden in Sint-Katelijne-Waver. Het was de intercommunale Igemo die het Lintse bedrijf uitkoos. Elementen als bijna-energieneutraal (BEN) en wonen in eigen streek waren doorslaggevende factoren die al veel langer door het bureau Ben Martens Architecten gehanteerd werden.

Het project Maenhoevevelden zet nieuwe woonvelden op voor verschillende vormen van wonen. Ze zullen in opeenvolgende fases gelanceerd worden. Fase 1A, Kadoddervelden stelt 48 bouwkavels voor BEN-woningen te koop.

Ben Martens is uiteraard heel trots op die selectie. "Energiebewust bouwen is een noodzaak en vraagt de nodige expertise", zegt hij. "Energiebewust bouwen hoeft bovendien niet uitzonderlijk duur te zijn. Gezond verstand en een goede werfopvolging zijn daarentegen wél cruciaal. Als lokaal architectenbureau kunnen wij nauwlettend een oogje in het zeil houden."

Ben Martens Architecten werd opgericht in 2011 en is vooral actief in de private woningbouw. Het gaat dan zowel om nieuwbouw als om renovatie. Lage-energiewoningen, passiefwoningen en bijna energieneutrale woningen behoren tot de favoriete activiteit van het bureau. Naast de zaakvoerder werken er ook twee medewerkers.