Nieuws Antwerpen Liv'in Room 121 zet de hele wereld in je woonkamer

Liv'in Room 121 zet de hele wereld in je woonkamer

Liv'in Room 121 zet de hele wereld in je woonkamer

ann Wat jarenlang een beetje een verborgen leven leidde onder de naam “De Koloniaal”, krijgt nu, dankzij de overname van gebouw en handelsfonds door zakenman Raymond Van Achteren, een nieuw elan. Het hele concept is verbreed naar volledige interieurinrichting of –decoratie onder de noemer Liv’in Room 121. Die naam verwijst naar een inventief herdenken van het begrip leefruimte en het creëren van het thuisgevoel, het nummer naar het adres aan de Noorderlaan waar de 4.000 m2 grote toonzaal gevestigd is. Gamma en uitstalling zijn het domein van stiliste Ann Van der Eecken, die gaat voor een concept dat onder de beschrijving “Bohemian Chic” een breed doelpubliek aanspreekt.

De visie achter dit nieuwe woon- en interieurconcept is het hercreëren van het vakantiegevoel in de huiselijke sfeer. Waar bewoners, na een drukke dag, rust vinden in een apart maar toch uitgebalanceerd kader met mooie, kleurrijke en originele meubel- en decoratiestukken die een eigen verhaal in zich dragen. Die stukken verzamelt Ann Van der Eecken tijdens prospectiereizen naar landen als India, Indonesië, Bali, Marokko of, dichterbij, Ibiza. Ze gaat er op zoek naar nieuwe vondsten, heeft er contact met lokale handelaars die weten waar ze naar op zoek is en haar speciale items aanbieden, selecteert, kiest, onderhandelt, koopt en laat het in veilige omstandigheden naar Antwerpen verschepen. Elk uitgekozen stuk heeft een eigen geschiedenis en vertelt een eigen verhaal.

Wat opvalt in Lin’in Room 121 is het veelvuldig gebruik van natuurlijke producten. Daar is de oorsprong van de meubel- en decoratiestukken uiteraard niet vreemd aan. De Indonesische archipel is gekend voor zijn meubilair in waardevol hardhout. Kasten, zitbanken, lage tafeltjes maar ook grote en stoere tafels, beelden zijn in diverse opstellingen te vinden in de showroom. Marokko is uiteraard vertegenwoordigd met leder en aardewerk. Mooie, veelkleurige poefs uit Marrakech doen het uitstekend in klassieke maar ook moderne interieurs. Vlechtwerk en rieten manden, theelichten en –serviezen, kommetjes en vazen, het is allemaal uitgestald en te koop aan de Noorderlaan. Ann stelde tal van woonkameropstellingen samen in diverse basis-kleuren. In elk interieur verwerkte ze meubilair en/of decoratie tot een eenheid in vorm en inhoud ontstond. ZEN is geen holle slogan in dit kader.

Niet zelden krijgen stukken een andere rol toebedeeld, wordt een van oorsprong Balinees bed in een nieuwe context een salontafel, of een commode in een andere setting een bureau, een linnenkast of een TV-meubel. Lin’in Room 121 ontwerpt ook volledige interieurs, of stelt op basis van beschikbare meubelstukken een horeca-interieur samen.

Lin’in Room 121 houdt dit weekeind open deur voor het publiek. Vandaag is er, van 16.00 tot 20.00u een “afterwork nocturne” met een cava- en wijndegustatie. Zaterdag staan cava en wijn weer in de schijnwerpers van 10.00 tot 17.00u. Op zondag tenslotte nodigen de initiatiefnemers uit op een “Gin Tasting”. Uiteraard kan al die dagen de showroom vrij bezocht worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.