Nieuws Antwerpen LN Knits steunt slachtoffers Oekraïne en Antwerpse daklozen

LN Knits steunt slachtoffers Oekraïne en Antwerpse daklozen

LN Knits steunt slachtoffers Oekraïne en Antwerpse daklozen

BRASSCHAAT – Onderneemster Ellen Kegels, oprichtster van LN Knits, schenkt een deel van haar omzet aan Oekraïne via het Rode Kruis. Haar stock uit vorige collecties gaat naar het daklozencentrum Kamiano, het initiatief van Sant’Egidio.

Tien jaar geleden startte Ellen Kegels met LN Knits. Ze plaatste eerlijkheid en duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo geeft ze werkgelegenheid aan 350 Peruviaanse meisjes en vrouwen die een eerlijk inkomen hebben.

“Ik ben zelf mama van twee kindjes en als ik nu zie wat er in Oekraïne gebeurt, dan vind ik dat ik iets moet doen. Daarom gaat tien procent van mijn omzet naar het Rode Kruis om zo de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne te steunen”, zegt Ellen.

Kamiano

“Maar ik wil ook iets doen voor wie het hier moeilijk heeft. Achter de hoek van mijn pop-up-winkel in de Ijzerenwaag ligt het restaurant van voor daklozen van Kamiano. De lange rijen die ik daar vaak zag aanschuiven hebben mijn ogen geopend.”

“Een deel van de opbrengst van de pop-up-winkel gaat naar Kamiano en de stock uit vorige collecties schenk ik ook aan dit prachtige initiatief. Kamiano serveert twee keer per week meer dan 1000 maaltijden aan daklozen. Daarnaast rijden hun vrijwilligers drie keer per week met de bakfiets rond om soep en broodjes te bezorgen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.