Nieuws Antwerpen Luchthavens Oostende en Antwerpen verwachten deze zomer 150.000 passagiers

Luchthavens Oostende en Antwerpen verwachten deze zomer 150.000 passagiers

Eric Dumas. Foto Joris Herregods

Luchthavens Oostende en Antwerpen verwachten deze zomer 150.000 passagiers

ANTWERPEN, OOSTENDE – De luchthavens van Oostende en Antwerpen verwachten deze zomer zowat 150.000 passagiers. In Oostende hebben passagiers de keuze uit twaalf Spaanse en Griekse bestemmingen. Luchthaven Antwerpen biedt negen bestemmingen in Spanje, Kroatië, Frankrijk en Marokko aan.”Wie kiest voor een regionaal vertrek, kiest meteen ook voor een comfortabel vertrek zonder stress.

Na twee jaar vol reisbeperkingen, maken de regionale luchthavens van Oostende en Antwerpen zich op voor een drukke zomer. De Oostendse luchthaven verwacht 90.000 passagiers, met als topbestemming Malaga, gevolgd door de Canarische Eilanden en Alicante.

In Antwerpen spannen de bestemmingen Malaga en Alicante de kroon, gevolgd door Ibiza. In totaal verwacht de Antwerpse luchthaven 60.000 passagiers tijdens de zomermaanden.

Comfort

De regionale luchthavens kunnen naar eigen zeggen een belangrijke rol spelen, nu veel luchthavens kampen met personeels- en capaciteitstekorten. “Wie kiest voor een regionaal vertrek, kiest meteen ook voor een comfortabel vertrek zonder stress. Op onze luchthavens heerst geen grote drukte en ze zijn steeds makkelijk bereikbaar. We raden passagiers dan ook aan om niet vroeger dan 2 uur voor vertrek aanwezig te zijn”, zegt de CEO van de luchthavens, Eric Dumas. “Onze luchthavens kunnen nog extra vluchten aan, dat hebben we op maandag 20 juni duidelijk bewezen. En dit alles zonder dat de passagiers die voor onze luchthavens kiezen aan comfort moeten inboeten.”

Op 20 juni was er een nationale actiedag. Op Brussels Airport moesten die dag onder meer alle vertrekkende vluchten geschrapt worden. Onder andere luchtvaartmaatschappij TUI fly leidde vluchten om naar regionale luchthavens.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.