Luik Natie Groep breidt opslagcapaciteit uit

steffieDe Luik Natie Groep breidt zijn opslagcapaciteit verder uit. Het bedrijf uit Kallo haalt daarmee voordeel uit zijn doelgerichte specialisatie naar de stockage van diepvries en Seveso-producten.

De vijf voormalige bazen van de Riga Natie, Stefaan Verhelst, Johan en Jürgen Calliez, Wim Van Osselaer en Dirk De Smet hebben wel even naar adem gesnakt toen ze in 2009 de Luik Natie overnamen. Ze hadden de Riga Natie verkocht aan Katoen Natie, werkten nog vijf jaar voor Fernand Huts maar namen het initiatief bij de Luik Natie Groep zelf in handen. Het werden aanvankelijk bepaald moeilijke maanden. Het was ook het dieptepunt van de financiële crisis. De klanten haakten af.

Sinds enkele tijd komt de groep duidelijk versterkt uit de ellende en liggen de toekomstperspectieven weer breed open.

De Luik Natie Groep  bestaat voortaan uit vier maatschappijen die als Luik Natie Storage, Luik Natie Cold Store, Luik Natie Transport en Luyckx Transport vanuit Kallo elk een eigen nichemarkt bedienen. De volgehouden inspanningen van de afgelopen jaren lijken te renderen.

Vooral de opslag van diepvries doet het uitstekend. In die mate dat de groep de huidige opslagfaciliteiten met 30.000 vierkante meter wil uitbreiden en daardoor 15.000 extra palletplaatsen realiseert. Het gaat om een investering van verscheidene miljoenen euro's.

De expansie van de Cold Storage dreigt echter de verdere groei van Luik Natie Storage te hinderen. Het management kijkt daarom vandaag uit naar mogelijkheden om de opslag van zogenaamde ADR-goederen, van reefer containers, stukgoed en project cargo allicht te verplaatsen naar een ander terrein binnen de haven. De capaciteitsgrenzen van het huidige terrein lijken alvast helemaal bereikt.

De groep ambieert voor het lopende jaar een omzet van pakweg 18 miljoen euro. Het bedrijf stelt 90 mensen tewerk.

Foto: Stefaan Verhelst.