Nieuws Antwerpen Maatregelen in Antwerpse regio gaan nog stapje verder

Maatregelen in Antwerpse regio gaan nog stapje verder

Maatregelen in Antwerpse regio gaan nog stapje verder

ANTWERPEN – Eerder kon je op Made in Antwerpen al lezen dat de Nationale Veiligheidsraad bijkomende maatregelen nam om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen. In regio Antwerpen komen er nog aanvullende maatregelen.

Maandag zat gouverneur Cathy Berx samen met de Provinciale Crisiscel om bijkomende maatregelen uit te werken voor provincie Antwerpen in het algemeen en de regio en stad Antwerpen in het bijzonder, waar het virus sterk aanwezig is.

“De evolutie van het coronavirus van de provincie Antwerpen is van die aard dat de federale verstrengde maatregelen niet zullen volstaan. Daarom nemen we aanvullende maatregelen”, zegt gouverneur Cathy Berx. “Ik besef dat we de voorbije maanden al zware offers brachten en daarom is het jammer dat we in onze regio nu geconfronteerd worden met een sterke stijging van het aantal besmettingen. Maar hier moeten we samen door. Wees creatief in het verslaan van het virus en niet in het omzeilen van de maatregelen.”

Maatregelen voor volledige provincie Antwerpen

  • Er geldt een avondklok: cafés en restaurants sluiten om 23u. Het openbaar sociaal leven stopt tussen 23u30 en 6u00. Iedereen moet tussen deze uren thuis zijn, tenzij voor noodzakelijke verplaatsingen.
  • Iedereen boven 12 jaar is verplicht om een mondneusmasker te dragen op het publiek domein en op plaatsen waar de fysieke afstand van 1,5 meter niet mogelijk is.
  • In alle cafés en horecazaken moet de fysieke afstand van 1,5 meter tussen de gezelschappen altijd gegarandeerd zijn, tenzij er een fysieke afscheiding is. Individuele registratie is verplicht. Deze gegevens worden 4 weken bijgehouden voor contactonderzoek.
  • In restaurants en cafés wordt het gezelschap aan een tafel beperkt tot een strikt maximum aantal personen of tot een gezelschap dat bestaat uit leden van hetzelfde gezin.
  • Voor markten gelden dezelfde regels als voor winkels: geen funshoppen. U gaat alleen, in het gezelschap van minderjarige kinderen of samen met uw begeleider als u hulpbehoevend bent. Het winkelen mag niet langer dan 30 minuten duren. Kramen die als horecagelegenheid zijn ingericht, zijn niet toegelaten op markten.
  • Telewerk wordt verplicht, behalve wanneer dit volstrekt onmogelijk is.

Maatregelen voor meest getroffen zones

Stad Antwerpen, Zwijndrecht, Stabroek, Kapellen, Brasschaat, Schoten, Wijnegem, Wommelgem, Ranst, Boechout, Borsbeek, Mortsel, Hove, Lint, Kontich, Edegem, Aartselaar, Boom, Niel, Schelle en Hemiksem, Rumst behoren tot de meest getroffen zones. Daar gelden bijkomende maatregelen:

  • Alle evenementen en feesten zijn verboden. Feestzalen sluiten.
  • Alle fitnesscentra sluiten.

Reageer op dit bericht

Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.