Nieuws Antwerpen “Maatregelen van de laatste kans”: verstrengde lockdown is een feit

“Maatregelen van de laatste kans”: verstrengde lockdown is een feit

“Maatregelen van de laatste kans”: verstrengde lockdown is een feit

Wat er al enige tijd zat aan te komen, wordt ook werkelijkheid. Na eerdere verstrengingen in zowel Wallonië, Brussel als Vlaanderen worden de coronamaatregelen nu over heel het land verder verstrengd. Het gaat wel degelijk om een verstrengde lockdown. De maatregelen gaan in op 2 november en gelden voor de komende 6 weken.

Het overlegcomité heeft volgende beslissingen genomen, met een directe impact op bedrijven:

  • Alle niet-essentiële winkels moeten de deuren sluiten. Thuislevering en afhalen blijven wel mogelijk. Voedingswinkels en supermarkten blijven open.
  • Niet-medische contactberoepen, zoals kappers en schoonheidssalons, moeten hun activiteiten opschorten.
  • Telewerk wordt verplicht. Wanneer dat niet mogelijk is, zijn mondmaskers en ventilatie verplicht. Bedrijven kunnen doorwerken, maar alleen als de regels op vlak van veiligheid en gezondheid worden nageleefd.
  • Hotels mogen openblijven, maar hun restaurants en bars sluiten wel. Maaltijden kunnen er enkel in de kamer worden genuttigd.
  • Vakantieparken worden vanaf 3 november gesloten.

Het overlegcomité spreekt van “maatregelen van de laatste kans”. De maatregelen zullen voor minstens anderhalve maand gelden.

Reageer op dit bericht

Dossier

Gerelateerde berichten

Dossier

Meest gelezen in deze regio

Antwerpen
Antwerpen

Slechts 2 nieuwe faillissementen

De ondernemingsrechtsbank van Antwerpen, afdeling Antwerpen, heeft in haar zitting van 24 november 2 bedrijven uit de regio failliet verklaard. Lees meer