Nieuws Antwerpen Mabo-Lifting investeert voluit in eigen productie

Mabo-Lifting investeert voluit in eigen productie

Mabo-Lifting investeert voluit in eigen productie

liftjeliftjeMabo-Lifting heeft een uitstekend boekjaar 2015 achter de rug. Met een omzet van zo’n 12 miljoen euro werden pakweg 200 heftrucks verkocht, kleine stapelaars maar ook grote containerhandlers. Mabo-Lifting is als Liers bedrijf gegroeid uit de verkoop van tweedehands heftrucks. Distributie en service dus. Met de spin-off Mabo E&A gaat het steeds meer in de richting van eigen productie en assemblage.

De verkoop van heftrucks is veelal een interessante barometer voor de economische conjunctuur. Bedrijven die heftrucks kopen hebben eerder veelal bijkomende magazijnruimte gebouwd en zien de economische perspectieven dus wel openbloeien.

Mabo-Lifting geeft alvast aan dat de markt effectief breed open ligt. In een interview met het economisch weekblad Trends geeft het management van het familiebedrijf aan dat de automatisatie van heftruckbewegingen de vraag naar geperfectioneerde heftrucks en AGV’s versterkt.

Mabo-Lifting wordt vandaag aangestuurd door Luc Mariën-Bouwens die enkele tijd terug zijn beide zonen Bram en Maarten mee opnam in de directie. Maarten moet het bedrijf commercieel verder uitbouwen, Bram stuurt de technologische ontwikkelingen verder aan. Met de oprichting van de spin-off Mabo E&A wordt alvast aangegeven dat er moet ingegaan worden op de vraag van de klanten naar nog meer efficiëncy in het magazijnbeheer. Met een geavanceerde AGV kan een bedrijf immers enorm besparen op loonkosten, veiligheid en productschade.

De spin-off van het Lierse bedrijf heeft in dit opzicht een omzet van liefst 2,5 miljoen euro gebudgetteerd. Flink wat meer dan wat bij de start-up vooropgezet werd. Aanvankelijk was het de bedoeling om in te zetten op relatief kleine projecten maar reeds van begin af haalde Mabo reeds grote opdrachten binnen.

In het licht van die snelle ontwikkelingen investeert Mabo Lifting nu in de bouw van een bijkomende productiehall. Nadat eerder al een servicepunt opgezet werd in Zulte komt er dit jaar wellicht ook nog een eigen afdeling in Wallonië.

Mabo-Lifting stelt vandaag zo’n 45 mensen tewerk. Het bedrijf is wél nog op zoek naar programmeurs, elektrotechnici en technisch tekenaars.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.