Nieuws Antwerpen Made in en andere nieuwssites Mediahuis getroffen

Made in en andere nieuwssites Mediahuis getroffen

Made in en andere nieuwssites Mediahuis getroffen

cyberaanval_mediahuis_241016Het voorbije weekend hebben de nieuwssites en mailservers van Mediahuis te kampen gehad met grote technische storingen. Ook de zeven regionale edities van ‘Made in’ waren hierdoor offline tot zondag in de vooravond.

Alles was goed en wel up and running, toen maandagnamiddag de nieuwssites van Mediahuis alweer moeilijk bereikbaar waren. De oorzaak was nu van een totaal andere orde. Onze collega’s van Gazet van Antwerpen kondigden vanavond om 18u volgend bericht aan:
“De website van Gazet van Antwerpen was maandagnamiddag erg moeilijk bereikbaar. Oorzaak was een gecoördineerde aanval van Syrische hackers op Het Nieuwsblad waardoor ook de andere sites van Mediahuis ernstige hinder ondervonden. De aanvallers die zich het Syrian Cyber Army noemen, voerden een zogenaamde DDOS-aanval uit. Daarbij proberen ze een website plat te leggen door met duizenden computers tegelijkertijd een webpagina op te vragen. Een gelijkaardige aanval gebeurde het voorbije weekend op Amerikaanse bedrijven als Spotify, Twitter of Ebay.”
Het volledige artikel lees je hier.

Volgens Eddy Willems van G DATA Internet Security gaan we in de toekomst meer van dat soort cyberaanvallen krijgen. Hij vergelijkt de aanval op de websites van Mediahuis met een warenhuis waar plots tweeduizend mensen met hun winkelkarretje aan één kassa staan. Bij een DDOS-aanval wordt de server gebombardeerd met data zodat hij het niet meer aan kan en uitvalt.

De problemen van deze middag met de websites hadden dus niets te maken met de technische storing van de afgelopen dagen. Dank zij sterk teamwerk en creatieve oplossingen zijn we terug online!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.