Nieuws Antwerpen Maintenance Partners herstelde grote turbine

Maintenance Partners herstelde grote turbine

Maintenance Partners herstelde grote turbine

maintenanceNa een brand in een bedrijf dat onder meer ‘carbon black’ produceert, slaagde installatiebedrijf Maintenance Partners erin om in zes maanden tijd de beschadigde stoomturbine te herlanceren. Met een beter rendement dan ooit tevoren.

Maintenance Partners is gespecialiseerd in het onderhoud en de reparatie van elektrische en mechanische roterende machines. Een producent van onder meer carbon black – ‘zwartsel’ in de volksmond – riep de hulp in van het bedrijf uit Zwijndrecht om een zwaar beschadigde stoomturbine te repareren.

Bij de productie van carbon black komt gas vrij. Een turbine gebruikt dit restproduct om stoom te produceren. Die zet een generator in werking waarmee elektriciteit wordt opgewekt. Maar als gevolg van een storing in het controlesysteem raakte de installatie oververhit en brak er brand uit.

De generator bleef relatief onbeschadigd, maar de stoomturbine liep door de trillingen en de hitte ernstige schade op. Het bedrijf bestelde meteen een nieuwe turbine, maar de levering en plaatsing zouden liefst twee jaar op zich laten wachten.

Omdat de producent daar niet op kon wachten, nam het Maintenance Partners onder de arm. Na een inspectie van de schade besloot het installatiebedrijf de bestaande turbine te herbouwen. Alle belangrijke componenten werden opnieuw ontworpen, gemonteerd en uitgelijnd. Vervolgens werd de installatie ter plaatse heropgestart.

Het resultaat mag er zijn. Niet alleen kon het productiebedrijf al na zes maanden opnieuw starten met zijn elektriciteitsproductie uit restgas, de reparaties zorgen ervoor dat de installatie vlotter en efficiënter loopt dan ooit tevoren.

Maintenance Partners maakte tot voor kort nog deel uit van  de Japanse groep Mitsubishi Heavy Industries.  Het bedrijf uit Zwijndrecht kwam na een management buy-out evenwel terug in Vlaamse handen. Het bedrijf stelt zo’n 180 mensen tewerk.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.