Makro Foto: Joris Herregods.

Makro-winkels blijven zeker open tot 31 december, nog geen duidelijkheid over toekomst

Wat er met de zes Makro-winkels en ruim 1.200 medewerkers van de supermarktketen zal gebeuren na de uitspraak van de Antwerpse ondernemingsrechtbank woensdag, is nog niet duidelijk. Directeur Vincent Nolf zegt dat de raad van bestuur van Makro de tijd wil nemen om de verschillende opties te bekijken. De winkels blijven alvast open tot eind dit jaar.

Bijna alle Metro-winkels binnen de groep Makro Cash & Carry gaan naar het Nederlandse Sligro, één ervan (Evergem) gaat naar Horeca De Zon, zo beslist de Antwerpse ondernemingsrechtbank woensdag. Voor Makro was slechts één bieding binnengelopen, maar die werd eerder al verworpen. Vincent Nolf had zelf ook geboden op de Metro-winkels, maar dat bod heeft het dus niet gehaald. “We respecteren de beslissing van de rechter en zullen de overgang naar de nieuwe eigenaar helpen faciliteren”, verzekert hij woensdag.

LEES OOK. Sligro neemt personeel van Metro over, geen kandidaat-overnemers voor Makro

Nolf beklemtoont ook dat de Makro-winkels nog altijd genieten van bescherming tegen schuldeisers, tot 14 januari volgend jaar. De raad van bestuur wil de volgende weken gebruiken om een beslissing te nemen over de toekomst van de winkels, klonk het. De uitvoering van die beslissing zou dan voor na nieuwjaar zijn.

“We gaan de tijd nemen om de verschillende opties te bekijken”, zegt de CEO. Men zou kunnen kiezen voor een vrijwillige vereffening, of voor het aanvragen van het faillissement, aldus Nolf, “of wie weet nog een andere optie”.

Intussen blijven de zes Makro-winkels open, al zeker tot 31 december. Er loopt een uitverkoop, woensdag werden nog nieuwe kortingen toegekend, klinkt het. De personeelsleden van Makro kregen woensdag ook te horen dat hun loon voor december zeker wordt uitbetaald. De eindejaarspremie werd eerder al gestort.