Manuport Logistics breidt netwerk uit

manuportManuport Logistics dat deel uitmaakt van de Euroports group heeft de bedrijven Contralo en Sauter overgenomen. Het Antwerpse bedrijf heeft tevens een meerderheidsparticipatie genomen in Manuport Logistics Dubai. De Euroports group wordt aangestuurd door internationale investeerders.

Met de overname van Contralo nv neemt Manuport Logistics een duidelijke positie in de Flexi en Isotank markt. Contralo werd opgericht in 1993 en realiseerde een stabiele jaarlijkse groei maar had nood aan een internationaal netwerk om de ambitieuze strategie sneller te verwezenlijken. Door de schaalvergroting en de aanwezigheid van Manuport Logistics in een aantal cruciale groeilanden, kan Contralo zijn ambities waarmaken. Contralo zal blijven opereren onder haar eigen specifieke naam maar alle systemen en processen zullen op mekaar afgestemd worden. Uiteraard zullen de nodige synergiën gerealiseerd worden die bijdragen tot een hogere efficiëntie en resultaat. Marc Denis, voormalig hoofdaandeelhouder, blijft eveneens aan boord en zal samen met het management van Manuport Logistics richting geven en instaan voor realisatie van het ambitieus groeiplan. Naast het hoofdkantoor in Antwerpen heeft Contralo nv ook een vestiging in Singapore, Contralo Asia Pte. Ltd. In totaliteit stelt Contralo nv 23 mensen te werk.

Naast Contralo werden ook de gesprekken afgerond met Sauter Transport nv. Sauter werd opgericht door Piet Van den Bossche in 1977 en is een gerespecteerde traditionele Antwerpse forwarder. Sauter is door de jaren heen gegroeid naar een specialist in chemicaliën en heeft in deze niche haar strepen verdiend. De overname past binnen de ambitie van Manuport Logistics om haar positie in de chemical markt te verstevigen. Traditioneel heeft Manuport Logistics een uitgebreide portefeuille in chemicals en door de overname van Sauter wordt het bedrijf in die markt alleen maar sterker. Sauter heeft 6 werknemers. Peggy Van den Bossche, familiaal aandeelhouder en huidig managing director, zal deel uitmaken van het globale managementteam van Manuport Logistics.

Beide overnames ondersteunen de positie en strategie die Manuport Logistics neemt in de chemicaliën markt, die één van de sterkhouders is in de Antwerpse haven. Door in specialisten te investeren zal Manuport Logistics in staat zijn volledige supply chain oplossingen te bieden voor mid size en grote chemische bedrijven, stelt Guy Pasmans, chief executive officer freight forwarding. Zeevrachten, luchtvrachten, value added solutions, douane afwikkeling en multi modale transportoplossingen worden uitgewerkt op maat van de klant.

Eind deze maand zal Manuport ook de meerderheid verwerven in het kantoor MPL/IVK te Dubai waarin tot op heden een minderheidsparticipatie aangehouden werd. "Door deze wijziging kunnen we voortaan met gelijke systemen en processen werken zodat een uniforme kwaliteit kan worden geboden. Dit moet ons toestaan de globale spelers nog beter te dienen. Eind vorig jaar hadden we reeds een mooie stap vooruit gezet door verscheidene key-persons aan te trekken van het failliete Infortra. Dit gaf Manuport Logistics de nodige slagkracht op aankoopvlak aan de import zijde. Aan de export kant hadden we reeds een sterke positie die met de recente overnames nog stapsgewijs groeit," aldus Guy Pasmans.

Manuport Logistics heeft ook nog eens een derde kantoor geopend in Brazilië, met name in Campinas. "Naast Sao Paulo en Santos kunnen we nu kwalitatieve service verlenen in de industriële cluster rond Campinas. In totaliteit hebben we nu 45 werknemers in Zuid Amerika."