Nieuws Antwerpen Marcia De Wachter focust met Brain Dive op mentaal welzijn van werknemers

Marcia De Wachter focust met Brain Dive op mentaal welzijn van werknemers

Marcia De Wachter focust met Brain Dive op mentaal welzijn van werknemers

Brain@Trust legt met Brain Dive op basis van Artificiële Intelligentie (AI) de bewuste en onbewuste motivaties van werknemers bloot. Zeer belangrijk voor het mentaal welzijn van de werknemers, klinkt het vanuit het bedrijf dat zich focust op psychodynamiek. Oprichtster van Brain@Trust is Marcia De Wachter, jarenlang directeur bij de Nationale Bank. Samen met Stretch Innovation uit Kontich is ze de drijvende kracht achter Brain Dive.

Vaak is persoonlijke coaching en begeleiding rond mentale gezondheid enkel weggelegd voor topmanagers, maar de Brain Dive maakt dit nu toegankelijk voor iedereen. Het digitaal testpakket is gebaseerd op meer dan 200.000 observaties en werkt met behulp van artificiële intelligentie een gepersonaliseerd ontwikkelingstraject uit op basis van ieders bewuste en onbewuste motivatie. Dit ontwikkelingstraject kan worden gezien als een digitale coach die volledig is gepersonaliseerd.

“Vandaag zijn mensen genoodzaakt geïsoleerd te werken en studeren. Hierdoor is het verkrijgen van inzichten in je onbewuste drijvende motivaties belangrijker dan ooit”, aldus Marcia De Wachter.

De Brain Dive moet een oplossing bieden voor bedrijven om hun werknemers goed te ondersteunen. “Elke werknemer en student heeft nood aan én het recht om te ontdekken wat haar of hem onbewust en bewust motiveert, welke situaties stress veroorzaken, hoe daarover effectief kan gecommuniceerd worden met anderen, en hoe men kan omgaan met falen. 85% van de menselijke beslissingen en gedragingen wordt gedreven door het onbewuste. Desondanks kennen veel mensen hun onbewuste drijfveren niet.“

Brain Dive gaat hiermee in op de vraag van de vele bedrijven die graag meer zouden willen inzetten op mentale gezondheid.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.