Nieuws Antwerpen Marktontwikkelingen zetten Aucxis onder druk

Marktontwikkelingen zetten Aucxis onder druk

Marktontwikkelingen zetten Aucxis onder druk

aucxisSysteemintegrator Aucxis zit in volle herstructureringsfase. Het bedrijf moet de snelle technologische ontwikkelingen op de internationale markten volgen. Aucxis zag zijn bedrijfsopbrengsten in 2014 dan ook in beperkte mate dalen tot 5,7 miljoen euro. Dat heeft te maken met de vermindering van de traditionele omzet ten aanzien van de nieuwe business units Rfid en ERP. Het management maakt zich sterk dat de firma die beperkte achteruitgang aankan. “Wij hebben voldoende ruggengraat om die terugval te ondervangen en nieuwe groei te realiseren,” heet het in het jaarverslag dat gedeponeerd werd bij de Nationale Bank.

Aucxis
is als systeemintegrator gegroeid uit de internationale veilingwereld. De Belgische Groenten en Fruitveiling (LAVA) is niet toevallig een van de aandeelhouders van het bedrijf. De firma spitste zich toe op de automatisering van het veilinggebeuren maar integreerde de oplossingen binnen ruimere toepassingen. In die mate dat Aucxis nu zowel aan tracking en tracing doet, aan e-trade, erp-solutions aanbiedt, procescontroleystemen ontwerpt enz.

2014 was in dit opzicht een relatief moeilijk jaar. De economische omgeving was niet uitermate attraktief. Het mag in dit opzicht een troost wezen dat de financiële resultaten anderzijds toch hoopgevend waren. Zowel de bedrijfswinst als de nettowinst zaten in een stijgende lijn. Het bedrijf van voorzitter Filip Fontaine heeft daardoor alles mee om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien. Het afgesloten boekjaar 2015 zou in dit opzicht kennelijk al de eerste positieve signalen gegeven hebben.

Bij Aucxis werken zo’n 40 man.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.