Nieuws Antwerpen Martens Hout klimt naar top van sector

Martens Hout klimt naar top van sector

Martens Hout klimt naar top van sector

houtMartens Hout uit Schoten heeft zijn kleinere sectorgenoot Van Den Eynde uit Kontich overgenomen. Daarmee zet de consolidatie in de sector zich verder door.

Van Den Eynde maakt houten platen klaar voor professionele schrijnwerkers zodat die ze kunnen gebruiken in keukens of meubilair. De firma beschikt over een ruim machinepark dat ingeschakeld kan worden in de activiteiten van Martens Hout. De 17 werknemers van Van Den Eynde blijven in dit opzicht aan de slag in de vestiging van Kontich.

Martens Hout zet met de overname van Van Den Eynde Hout zijn sterke expansie verder. Martens Hout is een familiebedrijf dat na 100 jaar vandaag met Eric Martens aan zijn derde generatie toe is. Martens Hout heeft voor het lopende jaar een omzet gebudgetteerd van liefst 38 miljoen euro. Daarmee klimt het bedrijf naar de top van de houtsector in de regio en in Vlaanderen. Het bedrijf uit Schoten nam enkele tijd geleden al houthandel Wuyts in Leuven over. De groep heeft ook een vestiging in Turnhout en stelt op die manier globaal 80 man tewerk.

Foto: Een simulatie van hoe de gevel van Van Den Eynde in Kontich er binnenkort zal uitzien.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.