Nieuws Mathieu Gijbels gaat stap verder en lost uw industriële vastgoedvraagstukken op

Mathieu Gijbels gaat stap verder en lost uw industriële vastgoedvraagstukken op

Christophe Van Hoof en Griet Keersmaekers.

Mathieu Gijbels gaat stap verder en lost uw industriële vastgoedvraagstukken op

Bouwdromen van klanten waarmaken en hen daarin op alle vlakken ontzorgen. Het is dagelijkse kost voor Mathieu Gijbels. De Voordenkers, met vestigingen in Oudsbergen, Gent en Nijvel, zitten ook niet stil en blijven inspelen op wat er leeft bij ondernemers. Net daarom werd de dienst projectontwikkelingsbegeleiding (POB) in het leven geroepen. “We merken dat steeds meer ondernemers met vastgoedvragen zitten. Met POB bieden we hier een allesomvattend antwoord op”, vertelt Griet Keersmaekers, development manager industrieel vastgoed bij Mathieu Gijbels.

Projectontwikkeling is een complexe materie. Dat weerhoudt ondernemers vaak om tot actie over te gaan, waardoor mooie kansen of ambities in de koelkast blijven. Door haar jarenlange ervaring en marktkennis te bundelen, loodst POB ondernemers van A tot Z door hun vastgoedvraagstuk, bouwkundig en financieel.

“Wat kan zo’n vastgoedvraagstuk zijn? Bijvoorbeeld een productieruimte die vrijkomt: wat doe je ermee? Of een industrieel pand geraakt niet verkocht: waarom en wat is de oplossing? Misschien beschik je over een patrimonium waar je een nieuw project wil starten: wat zijn de voorwaarden en kloppen alle aktes? Of het rendement van je vastgoed moet beter: hoe? We nemen je bouwzorgen én vastgoedzorgen over.”

4 stappen naar optimalisatie

Vanuit het vastgoedvraagstuk werkt het team van POB in 4 stappen toe naar de realisatie. Een eerste stap is het in kaart brengen van de markt en het eigendom.

“We nemen er het voorbeeld van de productieruimte bij. Die is 1.000 m2, maar de vraag is of de markt daar wel naar op zoek is. Misschien is er meer nood aan kleinere compartimenten? Bij een nieuw project analyseren we onder meer de ondergrond van de terreinen en gaan we na of alle eigendomsaktes kloppen. Voor ieder vastgoedvraagstuk brengen we verschillende aspecten in kaart, op zoek naar het perfecte antwoord”, legt Griet uit.

In een tweede fase, de verkenningsfase, worden de onderzoeksbevindingen vervat in een plan van aanpak. De zoektocht naar een geknipte architect start, gesprekken met overheden worden aangeknoopt en er volgt een schetsontwerp. Er wordt een financieel plan ter voorbereiding opgemaakt, net als een ruwe haalbaarheidsstudie en een ruwe prijsschatting.

“Nadien volgt de voorbereiding, met een gedetailleerde bouwofferte, het finetunen van de ruwe haalbaarheidsstudie en het in orde brengen van bouwvoorbereidende rompslomp. In de vierde en laatste stap gaan we over tot de realisatie en begeleiden we klanten naar de vooropgestelde exitstrategie, of het nu verkoop of verhuur is. Een totale ontzorging dus”, besluit Griet.

Meet Christophe & Griet

Ieder project kan rekenen op de professionele begeleiding van Christophe Van Hoof, raadgever in het financiële en fiscale maatwerk, en Griet Keersmaekers die het vastgoedvraagstuk vanuit een bouwtechnische kant benadert.

Zit je zelf met een industrieel vastgoedvraagstuk? Plan een Meet & Greet met Griet via griet.keersmaekers@gijbels.be of +32 495/59.52.12 en laat je vastgoedzorgen over aan experts.

Mathieu Gijbels neemt alle bouwzorgen over van ondernemers. Van bedrijfs- en kantoorbouw over service en onderhoud tot advies.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Onderneming

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.