Nieuws Antwerpen MAVEN behoort 5 maanden na opening meteen tot wereldtop

MAVEN behoort 5 maanden na opening meteen tot wereldtop

MAVEN behoort 5 maanden na opening meteen tot wereldtop

Antwerps vleesrestaurant Maven, een samenwerking van horecaondernemer Wim Van der Borght, topslager Luc De Laet en jonge chef Jules Koninckx, is nog maar 5 maanden open, maar behaalt meteen de wereldtop. Het tikt af op plaats 48 in de lijst van 101 Worlds Best Steak Restaurants, een jaarlijkse ranking samengesteld door het internationale N.Y. Strip Media House.

Het team van Worlds Best Steak Restaurants, een initiatief van het Franse N.Y. Strip Media House in Parijs, bezocht intussen bijna 700 restaurants wereldwijd. Het quoteert op basis van een aantal paramaters, zoals de kwaliteit van het vlees, maar ook het interieur.

Het is de eerste keer dat Maven geselecteerd kon worden, en het was meteen raak met een 48ste plaats. Het restaurant in de Antwerpse Luikstraat opende pas in juni.

Jules Koninckx: “Ik volg de lijst zelf en droomde uiteraard van een plaats in de top 100. Maar dat we zouden binnenstormen op nummer 48 overtreft mijn stoutste dromen. Het is de bevestiging dat we iets aanbieden dat mensen appreciëren, ook al is dat op onze eigenwijze manier. Daarnaast is deze vermelding voor mij de bevestiging dat Wim, Luc en ikzelf een goede match zijn.”

Slager Luc De Laet: “Ik had nooit gedacht dat wij in zo’n korte tijd al tot zo’n selecte wereldgroep zouden behoren. Als je de lijst met 101 namen bekijkt, dan zie je toch vooral sterrenrestaurants en heel hoog aangeschreven zaken. Ik was al blij geweest met plaats 100. Dit overtreft gewoon alles.”

Voor horecaondernemer Wim Van der Borght is deze vermelding een enorme opsteker, nu we in ons land niet de beste tijden van de horeca meemaken. “Bovendien merk ik dat we de enige Belgische nieuwkomer zijn. En er staan maar twee Belgen in de lijst, met naast ons nog restaurant Carcasse in Koksijde op plaats 44. Dat is een verdienste van het volledige team en ik hoop dat we dat heel snel mogen vieren met iedereen die voor Maven werkt.”

Het beste vleesrestaurant ter wereld ligt volgens World Best Steaks in het Australische Sydney. Daar baadt chef Lennox Hastie restaurant Firedoor uit.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Antwerpen
Antwerpen

Slechts 2 nieuwe faillissementen

De ondernemingsrechtsbank van Antwerpen, afdeling Antwerpen, heeft in haar zitting van 24 november 2 bedrijven uit de regio failliet verklaard. Lees meer