Nieuws Antwerpen MCS verhoogt rentabiliteit van vastgoed

MCS verhoogt rentabiliteit van vastgoed

MCS verhoogt rentabiliteit van vastgoed

mcsHet softwarebedrijf MCS uit Wilrijk kreeg de publieksprijs voor innovatie op de Mipim-vastgoedbeurs in het Franse Cannes. MCS is gespecialiseerd in duurzaam vastgoedbeheer door ondermeer de inbreng van doelgerichte  software. Gerealiseerde besparingen in oa. energieverbruik, beveiliging, onderhoud e.d. kunnen de rentabiliteit van vastgoed sterk verhogen.

“De innovatieprijs op Mipim is een echte opsteker”, zegt CEO Koen Matthijs. “MCS is al bekend bij de meeste Belgische vastgoedbedrijven, maar wil nog sterker actief zijn in het buitenland. Zo’n referentie is een perfect visitekaartje.”

MCS werd in 1989 opgericht door Marcel Eeckhout en was een van de eerste Belgische ondernemingen in zogenaamd facility management, het beheer van grote gebouwen. Koen Matthijs en Steven Lambert namen het bedrijf in 2012 over via een management buy-out. Ze spitsten de groei van de onderneming verder toe op de implementatie van software. Het gaat dan zowel om catering, energieverbruik, beveiliging, schoonmaak enz. Door MCS ingebouwde sensoren meten permanent data als geluid, lucht, temperatuur, bewegingen enz. Op die manier kan het beheer van het gebouw in kwestie bijgestuurd worden. Wanneer er bv. minder personeel aanwezig is zullen de gemeten bewegingen verminderen en kan allicht ook de temperatuur in het gebouw bijgesteld worden. MCS brengt in dit opzicht als consultant richtlijnen aan.

Het Wilrijkse IT-bedrijf werkt een omzet bijeen van zowat 20 miljoen euro, de helft daarvan in het buitenland. MCS heeft ook een dochteronderneming in India. Onder zijn klantenbestand telt MCS onder meer bpost, de Vlaamse Gemeenschap, de federale overheidsdienst Justitie en AVV.

Een en ander heeft eerder al tot de conclusie geleid dat de kostprijs van een gebouw niet meteen in de bouwwerken zelf ligt maar eerder in het beheer ervan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.