Nieuws Antwerpen Mediahuis neemt TMG in handen

Mediahuis neemt TMG in handen

gert ysebaert ceo van mediahuis

Mediahuis neemt TMG in handen

Op 15 juni liep het bod af dat het consortium Mediahuis en VP Exploitatie gezamenlijk hadden uitgebracht op alle uitstaande aandelen van Telegraaf Media Groep (TMG). Mediahuis en VP Exploitatie hebben na afwikkeling van het bod een meerderheidsbelang van 61,38 procent in TMG verworven. Daarmee zet Mediahuis opnieuw een belangrijke stap in de uitbouw van zijn positie als toonaangevende Belgisch-Nederlandse multimediagroep.

“Made in Antwerpen” vroeg aan Mediahuis ceo, Gert Ysebaert, waar Mediahuis nu concreet in het overnameproces van TMG staat.

Mediahuis neemt TMG in handen
Mediahuis en VP Exploitatie genieten al geruime tijd het vertrouwen van de directie, de medewerkers, de redactieraden en de Centrale Ondernemingsraad van TMG. Zij zien in de plannen van het consortium de beste garanties voor de verdere toekomst van het bedrijf. Die plannen sluiten naadloos aan bij de succesvolle strategie en de koers die Mediahuis de voorbije drie jaar heeft gevolgd in België, en recenter ook in Nederland bij NRC Media en Media Groep Limburg. Mediahuis gelooft in een structuur van zelfstandig functionerende bedrijven die samenwerken op terreinen waar ze elkaar inhoudelijk en/of organisatorisch kunnen versterken. Sleutelfactoren voor succes zijn onafhankelijke kwaliteitsjournalistiek, investeren in innovatie, digitale transformatie en voldoende schaalgrootte.

Mediahuis brengt TMG opnieuw in rustiger vaarwater
TMG heeft sterke mediamerken in portefeuille maar kende de voorbije jaren moeilijke periodes. De resultaten van het bedrijf gingen in dalende lijn, wat voor heel wat onrust zorgde bij medewerkers en andere stakeholders. Nu er duidelijkheid is over de overname van de groep, is het aan de nieuwe directie om richting te geven aan de organisatie en te bouwen aan de toekomst. Tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering van 1 juni werden Marc Vangeel en Koos Boot voorgedragen tot respectievelijk ceo en cfo van TMG. Gert Ysebaert en Paul Verwilt werden benoemd als nieuwe commissarissen (leden van de raad van bestuur), naast de huidige commissarissen Jan Nooitgedagt (voorzitter), Guus van Puijenbroek en Simone Brummelhuis.

De positie van aandeelhouder Talpa
Talpa Holding, het bedrijf van de Nederlandse mediaondernemer John de Mol, heeft eveneens een openbaar bod aangekondigd op alle uitstaande aandelen van TMG. Doordat Mediahuis en VP Exploitatie al een meerderheid van ruim 60% hebben en hun aandelen niet zullen verkopen, kan Talpa enkel een bod doen op de minderheid van de aandelen TMG. De biedingstermijn van aandeelhouder Talpa loopt af op 9 augustus. Mediahuis blijft bereid om op een constructieve manier met aandeelhouder Talpa samen te werken.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.