Mediamarkt shopping center MediaMarkt richt haar Xpress-winkel in bij ingang 11, waar vroeger JBC zat. Foto: Bertels Fotografie

MediaMarkt komt naar Wijnegem shoppingcenter met eerste Belgische Xpress-winkel

MediaMarkt heeft Wijnegem Shop Eat Enjoy uitgekozen om in februari 2024 de eerste Belgische compacte en servicegerichte Xpress-winkel te openen. De grootste elektronicawinkelketen van Europa kondigt een feestelijke intrede aan en zoekt nu personeel.

Het regent winkelopeningen in Wijnegem, dat na de moeilijke coronaperiode volledig terug is als favoriete vestigingsplaats voor internationale ketens. Dit jaar openden onder meer al Douglas, Starbucks, Oysho en Action een filiaal. Evenementen die telkens een grote publiekstoeloop veroorzaakten.

In februari volgt dus de feestelijke opening van de grote Duitse elektronicareus MediaMarkt en die pakt uit met een primeur. In Wijnegem installeert de keten bij ingang 11, waar vroeger kledingwinkel JBC zat, haar eerste compacte Xpress-winkel in ons land. Die wordt kleiner van omvang dan de 22 grote ‘supermarkten’ vol elektronica die MediaMarkt momenteel al heeft in onder meer Antwerpen, Schoten, Wilrijk en Turnhout.

Er zal een selectie zijn van zowat 3.500 producten die leverbaar zijn uit voorraad, maar andere items kunnen besteld, later opgepikt of thuisbezorgd worden. Adviesverlening staat centraal in het nieuwe concept, waardoor deze winkel tegelijk servicecentrum wordt. Aan een ‘Smart Bar’ kunnen klanten een beroep doen op een uitgebreid dienstenaanbod, zoals verzekeringen of montage-, installatie- en reparatiediensten. MediaMarkt heeft intussen al Xpress-winkels in Hongarije, Turkije, Duitsland en Oostenrijk.

Het regent winkelopeningen in Wijnegem shoppingcenter de laatste tijd. Foto: Koen Mutton

Om in februari de klanten met open armen te kunnen verwelkomen, is MediaMarkt Wijnegem op zoek naar nieuwe klantgerichte medewerkers met een passie voor elektronica en technologie. “Wij bieden onze medewerkers een baan met veel verantwoordelijkheden en waar ze zelf met ideeën mogen komen. Daarnaast is er ook voldoende ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling en creëren we een werksfeer waar teamspirit en plezier op de eerste plaats komen,” aldus Dimitri Noët, winkeldirecteur bij MediaMarkt Wijnegem.

Lees ook

Meest gelezen in Antwerpen

 • BV
  01/12/2023
  Huisartspraktijk Daman
  Lint
 • BV
  01/12/2023
  Volt Finance & Engineering
  Kapellen(antw)
 • BV
  01/12/2023
  Spokker
  Merksem

Meer over Retail